Дебиан на компактдиск

Изтегляне на образи на дискове с Дебиан с BitTorrent

Забележка: Оригиналният документ има по-нова версия от превода.

BitTorrent е децентрализирана система за изтегляне на файлове, оптимизирана за голям брой теглещи. Тя натоварва минимално нашите сървъри, защото клиентите си споделят свалените части от файловете, което разпределя натоварването по цялата мрежа и прави възможно тегленето с максимална скорост.

Първият диск на Дебиан съдържа всичко необходимо за инсталиране на стандартна система.
За да избегнете ненужен трафик, не теглете другите дискове освен ако сте сигурни, че ви трябват.

За да теглите дискове с Дебиан по този начин е нужен клиент за BitTorrent. В дистрибуцията на Дебиан са включени следните клиенти: BitTornado, KTorrent и оригиналните инструменти BitTorrent. За други операционни системи вижте официалните страници на BitTornado и BitTorrent.

Официални торенти за стабилното издание

Уверете се че сте прегледали документацията преди да инсталирате. Най-важната информация е събрана в бързия преглед на процеса на инсталиране Как да инсталираме. Друга полезна документация:

Ако имате възможност, след като сте изтеглили нужните ви файлове, не прекъсвайте програмата за теглене за да помогнете на други желаещи да ги изтеглят по-бързо.

Ако някои от хардуерните компоненти на вашия компютър изискват зареждането на затворен фърмуер, може да използвате комплектите с популярни пакети с фърмуер или да изтеглите неофициален образ, включващ затворен фърмуер. Инструкциите за използването на комплектите с фърмуер и обща информация относно зареждането на фърмуер по време на инсталацията има в Ръководството за инсталиране.

неофициални образи за инсталиране на стабилното издание с включен фърмуер