Debian på cd

Hentning af Debians cd-aftryk vha. BitTorrent

Bemærk: Originalen er nyere end denne oversættelse.

BitTorrent er et "peer to peer"-downloadsystem optimeret til store antal hentninger. Det belaster serverne minimalt, fordi BitTorrent-klienter uploader dele af filer til andre, mens de downloader, hvilket spreder belastningen over netværket og gør det muligt at hente filerne lynhurtigt.

Den første cd-/dvd-skive indeholder alle filer, som er nødvendige for at installere et standard-Debian-system.
For at undgå at hente unødvendige data, hent ikke andre cd- eller dvd-aftryk, med mindre du ved, at du skal bruge pakker på dem.

For at hente Debians cd-/dvd-aftryk på denne måde, skal du bruge en BitTorrent-klient. I Debians distribution er sådanne blandt andre BitTornado, KTorrent og de oprindelige BitTorrent-værktøjer. Andre styresystemer er understøttet af BitTornado og BitTorrent.

Officielle torrents til udgaven stable

Sørg for at have kigget i dokumentationen før du installerer. Læser du kun ét dokument før installeringen, så læs vores Installation Howto, en hurtig gennemgang af installeringsprocessen. Anden nyttig dokumentation er:

Hvis du har mulighed for det, så lad venligst din klient køre efter du er færdig med et downloade, for at hjælpe andre med at hente aftrykkene hurtigere!