Debian op CD

Debian cd-images downloaden met BitTorrent

BitTorrent is een peer-to-peer downloadsysteem geoptimaliseerd voor grote aantallen gebruikers. Het zet een minimale belasting op onze servers omdat BitTorrent-clients stukken van bestanden uploaden naar anderen terwijl ze downloaden, dus wordt de belasting gespreid over het netwerk en maakt het ontzettend snelle downloads mogelijk.

Het eerste cd/dvd-image bevat alle bestanden die nodig zijn voor de installatie van een standaard Debian systeem.
Download om onnodige belasting van onze servers te voorkomen alstublieft geen andere cd- of dvd-images, tenzij u weet dat u de pakketten daarop nodig heeft.

U hebt een BitTorrent-client nodig om via deze methode cd- en dvd-images van Debian te downloaden. Beschikbaar gereedschap in de Debian distributie: aria2, transmission of KTorrent. Andere besturingssystemen worden ondersteund door: qBittorrent en BitTorrent.

Officiële torrents voor de stable release

Bekijk ook de beschikbare documentatie voor u een installatie begint. Als u slechts één document wilt lezen voor de installatie, lees dan onze Installatie Howto, een kort overzicht van het installatieproces. Andere nuttige documentatie:

Laat indien mogelijk na afloop van de download uw BitTorrent client actief om anderen te helpen de images sneller te downloaden!