Kommende udgivelse af Debian GNU/Linux 4.0

24. juli 2006

Debian-projektet bekræfter at den næste udgave af dets distribution vil blive frigivet i december 2006, og at den vil komme til at hedde Debian GNU/Linux 4.0 alias 'etch'. Det bliver den første officielle udgave der indeholder AMD64-arkitekturen. Distributionen vil blive frigivet på samme tid til i alt elleve forskellige arkitekturer.

På nuværende tidspunkt ser det ud til at udgivelsen vil indeholde Linux 2.6.17 som standardkerne. Kernen vil blive anvendt under alle arkitekturer og i installeringsprogrammet. En senere version kan blive valgt under et review i oktober.

Af nyheder i denne udgave kan nævnes GNU Compiler Collection 4.1 som standardcompiler. X.Org vil erstatte XFree86 som implementering af X Window System X11. SecureAPT vil føje ekstra sikkerhed ved på nem vis at understøtte stærk kryptering og digitale signaturer, til validering af hentede pakker.

Fejludryddelsesfester

En antal fejludryddelsesfester vil finde sted i den virkelige verden før den nye distribution frigives, for at fjerne så mange som muligt af de åbne udgivelseskritiske fejl. Festerne vil finde sted i forskellige byer, så mange mennesker kan deltage i den virkelige verden.

Interesserede, der ikke har mulighed for at møde op personligt, inviteres til at deltage via kanalen #debian-bugs på irc.debian.org og deltage online.

11.-13. august

Skolelinux Testcenter, Gütersloh, Tyskland

8.-10. september

Don Bosco Studentenheim, Wien, Østrig

6.-8. oktober

Espace Autogéré des Tanneries, Dijon, Frankrig

Detaljerede oplysninger

Om Debian

Debian GNU/Linux er et frit styresystem, udviklet af mere end ettusinde frivillige fra hele verden, der samarbejder via Internet. Debians loyalitet over for fri software, dets almennyttige karaktér, og dets åbne udviklingsmodel gør det unikt blandt GNU/Linux-distributioner.

Debian-projektets stærkeste sider er fundamentet af frivillige, dets dedikation til Debians Sociale Kontrakt og engagementet i at tilbyde det bedst mulige styresystem.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org/ eller send en e-mail på engelsk til <press@debian.org>.