2009-udgaven af den årlige Debian-konference afsluttet succesrigt

6. august 2009

Omkring 250 personer fra over 35 lande deltog i årets Debian-konference, DebConf9, der fandt sted fra den 24. til 30. juli 2009 i Cáceres, Extremadura, Spanien. Omkring 80 af disse personer deltog også i Debians arbejdslejr, DebCamp, der fandt sted før konferencen, fra den 16. til 23. juli. DebCamp anvendes primært af forskellige Debian-hold, som mødes ansigt til ansigt, men også af grupper af Debian-bidragydere, der arbejder på ad-hoc-projekter, som kræver et tættere samarbejde.

Takket være stærke sponsorater fra HP, Junta de Extremadura, Telefonica, Linux Magazine, Google, Collabora, Canonical, Qt, maemo.org, Comparex, Intel, Ayuntamiento de Cáceres og andre, var konferencens bespisning, faciliteter, overnatning foruden rigeligt med computerkraft frit tilgængeligt til alle der tidligt havde tilmeldt sig, og billigt for andre deltagere. Desuden var det muligt at give et bidrag til tilrejsende deltagere fra både inden og uden for Europa, så det var muligt for dem at deltage. Junta de Extremaduras støtte i planlægningen og organiseringen af konferencen var medvirkende til at begivenheden forløb glat og efterlod et professionelt og gæstfrit indtryk.

Meget lig Debian-projektet selv, bestod konferencens organisatorer udelukkende af frivillige. Kombinationen af deres hårde arbejde og støtte fra sponsorerne, hjalp med til at gøre DebConf9 meget produktiv, og opnå flere grundlæggende resultater. Debians projektleder Steve McIntyre konkluderede: Det har været en af de mest produktive konferencer, vi nogensinde har afholdt. Vores udviklere og hold nåede temmelig meget i dette korte tidsrum, og det vil helt sikkert kunne mærkes på vores kommende udgivelse af squeeze.

Blandt de mange bemærkelsesværdige foredrag, var udgivelsesholdets åbningstale, hvor udgivelsesmål og yderligere planer for Debian GNU/Linux 6.0 squeeze blev præsenteret, foruden den nye tidsafhængige udgivelsesnedfrysningspraksis, og projektlederes åbningstale, der medførte diskussioner om hvordan man kan motivere projektets udviklere til i fremtiden at arbejde yderligere i retning mod Debians motto om at være det universelle styresystem.

I alt fandt 130 forskellige sessioner sted under konferencen, spændende fra formelle foredrag til utallige spontant planlagte møder. Til de fleste af disse sessioner, blev der gjort direkte videostreams tilgængelige over internettet. Det gjorde det muligt for Debian-bidragydere at deltage uden at være til sted, og de kunne desuden deltage i diskussioner gennem særlige chatkanaler. Som med optagelserne af tidligere Debian-konferencer, vil videoerne blive gjort offentligt tilgængelige på debconf9.debconf.org/video, når de er blevet behandlet og redigeret.

Den næste Debian-konference finder sted i 2010 i New York City, USA. DebConfs hjemmeside indeholder mange flere oplysninger om DebConf, foruden flere billeder fra dette års konference.

Om Debian

Debian GNU/Linux er et frit styresystem til computere. Over 3000 frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 27 sprog, og understøttelse af et stort antal computertyper, kalder Debian sig selv for det universelle styresystem.

Om DebConf

DebConf er Debian-projektets udviklerkonference. Ud over et komplet program med foredrag med teknisk, socialt og retningslinjeindhold, giver DebConf også mulighed for at udviklere, bidragydere og andre interesserede kan mødes personligt og samarbejde mere tæt. Konferencen har fundet sted årligt siden 2000 i så forskellige lande som Canada, Finland og Mexico.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg DebConfs websider på https://www.debconf.org/ eller send e-mail på engelsk til <press@debconf.org>.