Vuoden 2009 kansainvälinen Debian-konferenssi päättyi onnistuneesti

6. elokuuta 2009

Arviolta 250 ihmistä yli 35 maasta osallistui tämän vuoden Debian-konferenssiin, DebConf9, joka järjestettiin 24.-30. heinäkuuta Cáceresissa, Extremadurassa, Espanjassa. Noin 80 heistä osallistui myös Debianin työleiriin, DebCampiin, joka edelsi konferenssia 16.-23. heinäkuuta. DebCamp on enimmäkseen kasvokkaisia tapaamisia eri Debianin ryhmille, mutta myös Debianin avustajien ryhmille, jotka työskentelevät improvisoiduissa projekteissa, jotka vaativat läheisempää yhteistyötä.

Kiitos runsaan sponsoroinnin HP:lta, Junta de Extremaduralata, Telefonicalta, Linux Magazinelta, Googlelta, Collaboralta, Canonicalilta, Qt:lta, maemo.org:lta, Comparexilta, Inteliltä, Ayuntamiento de Cáceresilta sekä muilta, konferenssin tarjoilut, laitteet, majoitus kuin myös yltäkylläinen laskentavoima olivat ilmaisia kaikille konferenssiin aikaisin rekisteröityneille ja halpoja muille osallistujille. Lisäksi tämä mahdollisti monien aktiivisten Debian-avustajien sekä Euroopasta että sen ulkopuolelta saada matkustustukea mahdollistamaan osallistuminen. Junta de Extremaduran tuki konferensin suunnittelussa ja organisoinnissa auttoivat tekemään tapahtumasta sujuvan ja jätti ammattimaisen ja vieraavaraisen vaikutelman.

Kuten Debian-projekti itsekin, konferessin organisointiryhmä koostui pelkistä vapaaehtoisista. Heidän kovan työnsä yhdessä sponsoreiden tuen kanssa auttoivat tekemään DebConf9 erittäin tuotteliaan ja saavuttamaan useita uraauurtavia tuloksia. Debian-projetinjohtaja Steve McIntyre tiivisti: Tämä on ollut yksi tuotteliampia konferensseja, joita me olemme koskaan pitäneet. Kehittäjämme ja ryhmämme saavuttivat paljon tässä lyhyessä ajassa, ja tällä tulee varmasti olemaan suuri vaikutus tulevaan julkaisuumme Squeezeen.

Monien merkittävien puheiden joukossa oli julkaisuryhmän avauspuhe, joka esitti julkaisutavoitteet ja muut suunnitelmat Debian GNU/Linux 6.0 Squeezelle kuin myös uudet kalenteripohjaiset jäädytykset julkaisukäytäntönä sekä projektin johtajan avauspuhe, joka johti keskusteluihin projektin kehittäjien motivoinnista työskentelemään tulevaisuudessa Debianin moton mukaisesti yleismaailmallisen käyttöjärjestelmän eteen.

Kaiken kaikkiaan yli 130 eri kokousta pidettiin konferenssissa alkaen muodollisista puheista lukuisiin spontaanisti sovittuihin tapaamisiin. Useimmista näistä kokouksista elävää kuvavirtaa oli saatavilla Internetin välityksellä. Tämä mahdollisti muidenkin kuin paikall olevien Debian-avustajien osallistumisen keskusteluun erityisillä keskustelukanavilla. Kuten myös aiempien Debian-konferenssien nauhoitukset, videot tulevat saataville julkisesti osoitteessa debconf9.debconf.org/video heti kun ne on saatu käsiteltyä ja editoitua.

Seuraava Debian-konferenssi tullaan pitämään vuonna 2010 New Yorkin kaupungissa, Yhdysvalloissa. DebConf-www-sivusto sisältää paljon lisätietoa DebConfista, kuin myös paljon valokuvia tämän vuoden konferenssista.

Tietoja Debianista

Debian GNU/Linux on vapaa käyttöjärjestelmä, jota kehittää yli kolme tuhatta vapaaehtoista ympäri maailman luodakseen ja ylläpitääkseeni Debian-ohjelmistoja. Käyttöjärjestelmä on käännetty 27 kielelle ja tukee suurta määrää eri tietokonetyyppejä, joten Debian kutsuu itseään yleismaailmalliseksi käyttöjärjestelmäksi.

Tietoja DebConfista

DebConf on Debian-projektin kehittäjien konferenssi. Sen lisäksi, että tarjolla on kalenterin täydeltä teknisiä, sosiaalisia ja poliittisia puheita, DebConfissa tarjoaa mahdollisuuden kehittäjille ja avustajille sekä muille kiinnostuneille henkilöille tavata henkilökohtaisesti ja työskennellä läheisesti yhdessä. Konferenssi on pidetty vuosittain vuodesta 2000 lähtien eri paikoissa kuten Kanadassa, Suomessa ja Meksikossa.

Yhteystiedot

Tarkempia tietoja löydät DebConfin www-sivustolta osoitteesta https://www.debconf.org/, lähettämällä sähköpostia (englanniksi) osoitteeseen <press@debconf.org>.