Den første Debian Mini Conference i Taiwan

23. september 2009

Debian-projektet, holdet bag det frie Linux-styresystem Debian, er stolt over at kunne annoncere den første Debian Mini Conference i Taiwan, som finder sted den 26.-27. september i Technology Building, Taipei City, Taiwan (R.O.C.) under International Conference on Open Source(ICOS) 2009. The ICOS 2009 organiseres af Software Liberty Association of Taiwan (SLAT). Formålet er at samle internationale FLOSS-projekter og -udviklere, så de kan dele erfaringer, præsentere projekter og komme i kontakt med lokale udviklere og brugere.

Deltagere fra mange asiatiske lande så som Kina, Indonesien, Japan, Taiwan, Thailand og oversøiske fra Europa og Australien, spænder fra Debian-brugere, til bidragydere og officielle Debian-udviklere, der samles for at udveksle viden og yderligere forbedre Debian til deres specifikke behov. Emner er blandt andre Peak behind the curtain of Debian's archive af Debians ftp-master, Jörg Jaspert; Introduction to embedded development vha. Embedded Debian af Hector Oron; foruden Personal experience on how to help Debian af Andrew Lee (李健秋). Et særligt interessant emne er Skolelinux / Debian Edu, en Debian Pure Blend optimeret til brug i skoler, hvor Jonas Smedegaard præsenterer projektets historie mens Holger Levsen giver detaljerede oplysninger om hvordan debian-edu anvendes bredt over hele verden.

Flere oplysninger er tilgængelige på organiseringssiden.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Over tretusinde frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til over tredive sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Om Mini-DebConf

En Mini-DebConf er en af Debian-projektets udviklerkonferencer, der er mindre målt på antallet af deltagere sammenlignet med den store DebConf, der holdes årligt af Debian-projektet. Der er det et komplet program med foredrag med teknisk, socialt og retningslinjeindhold, og dermed giver en Mini-DebConf udviklere, bidragydere og andre interesserede mulighed for at mødes personligt og arbejdere tættere sammen. Præcis som sin større pendant, den almindelige DebConf, har Mini-DebConf'er fundet sted mange gange siden år 2000 over hele verden, i Europa, Amerika, Asien og Australien.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org/ eller send e-mail på engelsk til <press@debian.org> eller Andrew Lee (李健秋) <ajqlee@debian.org>.