Debian giver udviklinge af kFreeBSD et skub fremad

7. oktober 2009

Debian Release Team er stolt over at kunne annoncere, at de anser tilpasningen af FreeBSD-kernen til Debian-systemet, klar til at blive håndteret på lige fod med de øvrige udgivelsestilpasninger. Den kommende udgivelse, med kodenavnet squeeze, er planlagt til at blive den første Debian-distribution, der udgives med Linux- og FreeBSD-kerner.

De kFreeBSD-understøttede processorarkitekturer AMD64/Intel EM64T og i386 er nu udgivelsesarkitekturer. Alvorlige fejl på disse arkitekturer, vil blive betragtet som udgivelseskritiske på samme måde, som fejl på andre arkitekturer, så som armel og i386, bliver det. Hvis en specifik pakke ikke kan opbygges eller ikke fungerer korrekt på en sådan arkitektur, betragtes problemet som udgivelseskritisk.

Debians hovedmotivation for optagelsen af FreeBSD-kernen i den officielle udgivelsesproces, er muligheden for at tilbyde brugerne et bredere udvalg af kerner samt tilbyde en kerne, der har funktionalitet som eksempelvis jails, OpenBSD Packet Filter og understøttelse af NDIS-drivere i mainline-kernen med komplet understøttelse.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock som et virkelig frit fællesskabsprojekt. Siden da er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Over tretusinde frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til over tredive sprog, og understøttelse af en lang række computertyper, kalder Debian sig selv for det universelle styresystem.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org/ eller send e-mail på engelsk til <press@debian.org>.