Sikkerhedsunderstøttelsen af Debian 4.0 ophører

21. januar 2010

Sikkerhedsunderstøttelsen af Debian GNU/Linux 4.0 ophører den 15. februar

Et år efter udgivelsen af Debian GNU/Linux 5.0 alias lenny og næsten tre år efter udgivelsen af Debian GNU/Linux 4.0 alias etch, ophører sikkerhedsunderstøttelsen af den gamle distribution (4.0 alias etch) i næste måned. Debian-projektet er stolt over, at have kunnet understøtte sin gamle distribution i så lang tid, og endda i et år efter den nye version blev udgivet.

Debian-projektet udgav Debian GNU/Linux 5.0 alias lenny den 15. februar 2009. Brugere og distributører har haft en tidsramme på et år, til at opgradere deres gamle installeringer til den aktuelle stabile udgave. Derfor ophører sikkerhedsunderstøttelsen af den gamle udgave, 4.0, som tidligere annonceret, i februar 2010.

Tidligere annoncerede sikkerhedsopdateringer til den gamle udgave, vil fortsat være tilgængelige fra security.debian.org.

Sikkerhedsopdateringer

Debians sikkerhedshold stiller sikkerhedsopdateringer til rådighed til den aktuelle distribution gennem <http://security.debian.org/>. Sikkerhedsopdateringer til den gamle distribution stilles desuden til rådighed i et år efter den nye distribution er blevet udgivet eller indtil den aktuelle distribution erstattes, alt efter hvad der sker først.

Opgradering til Debian 5.0 alias lenny

Opgraderinger til Debian GNU/Linux 5.0 fra den tidligere udgave, Debian GNU/Linux 4.0 alias etch, håndteres i de fleste opsætninger automatisk af pakkehåndteringsværktøjet aptitude, og til en vis grad også af pakkehåndteringsværktøjet apt-get. Som altid kan Debian GNU/Linux-systemer opgraderes smertefrit, på stedet, og uden tvungen nedetid, men det anbefales kraftigt at læse udgivelsesbemærkningerne i fald der er kendte problemer, samt for at få en detaljeret vejledning i at installere og opgradere.

Om Debian

Debian GNU/Linux er et frit styresystem, der udvikles af mere end tusinde frivillige fra hele verden, der samarbejder via internettet. Debians dedikation til fri software, dets non-profit-natur og dets åbne udviklingsmodel, gør det unikt blandt GNU/Linux-distributioner.

Debian-projektets hovedstyrker er dets fundament af frivillige, dets dedikation til Debians sociale kontrakt og dets engagement i at tilbyde det bedst mulige styresystem. Debian 5.0 er endnu et vigtigt skridt i den retning.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.