Ny cdbuilder-server forbedrer Debians infrastruktur

16. marts 2010

I dag aktiverer Debian-projektets administratorer en ny cdbuilder-server. Server fremstiller Debians officielle ISO-aftryksfiler, når alle softwarepakker er klar til en ny udgave af Debian. Mens det gamle system skulle bruge 20 timer for at opbygge ISO-filerne, skal den nye server bruge mindre en to timer på det samme arbejde.

Debian-brugere henter ISO-aftryksfiler og brænder dem til cd eller dvd, for at lave deres Debian-installeringsmedie. Opbygning af ISO-aftryksfiler på en hurtig måde er en kritisk opgave ved hver Debian-udgivelse. Når alle pakkerne er klar, venter alle på, at de nye ISO-aftryksfiler bliver tilgængelige. Med over 25.000 pakker til tolv computerarkitekturer, er det en meget krævende opgave, siger Steve McIntyre, Debians-projektleder.

Debians nye SC846 server fra Thomas Krenn har to Intel® Xeon® E5540-processorer til at danne ISO-filaftrykkene, som skrives til et højtydende RAID-array. Arrayet anvender 24 Toshiba 15k SAS-diske, forbundet til en Adaptec ASR5445Z-controller. Efter ISO-aftryksfilerne er blevet dannet, kopieres de til mange filspejlsservere, hvor de kan hentes af Debians brugere. På det gamle system, forventede vi at det tog omkring 20 timer at foretage en komplet opbygning til alle arkitekturer. Det nye system er meget mere ydedygtigt, og gør det muligt for os at foretage meget mere arbejde på samme sted, hvilket reducerer tiden til mindre end to timer. Det kommer til at få stor betydning, når vi frigiver den næste udgave af Debian, forklarer Steve McIntyre.

Max Wittenzellner, formand for supervisory board hos Thomas-Krenn.AG, fortæller hvorfor virksomheden støtter Debian-projektet: Mange af vores kunder anvender Debian til kritiske it-tjenester, og det gør vi også. Da vi har stor fordel af Debian og hele open source-fællesskabet, ønsker vi også at give noget retur.

Med den nye hardware, har Debian-projektet tilstrækkelig computerkraft til at opbygge ISO-filerne til den kommende udgave, squeeze, på pålidelig vis og i god tid. Selv i tilfælde af en uventet strømafbrydelse, er alle data, herunder RAID-cachen beskyttet, takket være Adaptec Zero Maintenance Cache Protection (ZMCP). Debian takker Thomas-Krenn.AG, Intel og Adaptec for at have doneret denne server.

Om Debian

Debian GNU/Linux er et frit styresystem, der udvikles af mere end tusinde frivillige fra hele verden, der samarbejder via internettet. Debians dedikation til fri software, dets non-profit-natur og dets åbne udviklingsmodel, gør det unikt blandt GNU/Linux-distributioner.

Debian-projektets hovedstyrker er dets fundament af frivillige, dets dedikation til Debians sociale kontrakt og dets engagement i at tilbyde det bedst mulige styresystem.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.

Om Thomas-Krenn.AG

Thomas Krenn er Europas førende onlineforretning med serversystemer og hosting af høj kvalitet. Porteføljen spænder fra servere der kan indsættes i rack, lagringssystem til virtualiseringsløsninger. Thomas Krenn er den eneste hardwareforretning, som leverer individuelt opsatte servere inden for 24 timer på tværs af Europa.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg http://www.thomas-krenn.com/linux eller kontakt Marlen Eder <meder@thomas-krenn.com>.