2010's årlige Debian-konference - verdens største GNU/Linux-distributions udviklerkonference er klar til start

30. juli 2010

Debian-projektet, holdet bag det frie styresystem Debian GNU/Linux, inviterer til at deltage i den kommende Debian-konference, som finder sted fra den 1. til 7. august 2010 på New York Citys Columbia University, i samarbejde med afdelingen Columbia Computer Science. Årets konference er den første DebConf, som finder sted i USA i begivenhedens 11-årige historie. I år vil flere end 300 udviklere fra hele verden, herunder Brasilien, Argentina, Bosnien, Mexico, Canada, Vesteuropa, Japan, New Zealand, Australien, Venezuela og Letland, deltage.

Flere oplysninger er tilgængelige på https://debconf10.debconf.org/.

Hvert år giver DebConf nye og eksisternede deltagere i Debian-projektet fra rundt omkring i verden mulighed for at samles, dele viden og ideer, foretage fælles bidrag til Debian og opbygge stærkere fællesskabsbånd. Konferencens omkostninger dækkes for en stor dels vedkommende af virksomhedsponsorer, der har en betydelig interesse i at støtte Debian og dets DebConf'er.

For første gang vil DebConf have spor, som indeholder en række foredrag knyttet sammen ved hjælp af et fælles tema. Disse er blandt andre spor vedrørende videnskab/matemaik, Java, enterprise-systemer, Debian Community Outreach, og medier og kunst i Debian. Andre foredrag dækker problemstillinger i forbindelse med teknik, licensering og fællesskabet. Eben Moglen, formand for Software Freedom Law Center og Professor of Law ved Columbia University er vores taler ved plenaret den 3. august klokken 10.00.

DebConf omfatter Debian Day, som afholdes den 1. august, hvor konferencen åbner dørene for alle, der er interesserede i at få mere at vide om Debian og fri software. I forbindelse med begivenheden vil der være en hel dag med foredrag om en række forskellige emner så som fremme af fri software, fri softwares anvendelighed og en række foredrag om Debian-projektet og styresystemet selv. Et af højdepunkterne ved dette års Debian Day er et foredrag ved Gale Brewer, medlem af New Yorks byråd, om How Government can Foster Freedom in Technology klokken 16.00.

Flere oplysninger om Debian Day, herunder programmet, er tilgængelige på http://www.debianday.org/.

Videosteams fra de fleste foredrag er tilgængelige

I lighed med tidligere år, kan personer som ikke har mulighed for at deltage i konferncen, medvirke ved at se videostreams og kommentere via IRC-kanaler. Flere oplysninger om videostreams er tilgængelige på https://debconf10.debconf.org. For at give kommentarer til seancer, skal man tilslutte sig IRC-kanalerne #debconf-davis hhv. #debconf-interschoolirc.debian.org. Konferencens komplette program er tilgængeligt i forskellige formater på http://penta.debconf.org/dc10_schedule/index.en.html, men bemærk at nye begivenheder og ad hoc-seancer vil blive tilføjet under konferencen.

Om Debian

Debian er et frit styresystem til computere. Over tretusinde frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til over tredive sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem og er det største fri software-projekt i verden. I USA støttes Debian af Software in the Public Interest, Inc., en almennyttig velgørende organisation jf. section 501(c)(3) i Internal Revenue Code.

Om DebConf

DebConf er Debian-projektets udviklerkonference. Ud over et fuldt program med tekniske, sociale og retningslinjeforedrag, giver DebConf også muligt for at udviklere, bidragydere og andre interesserede kan mødes personligt og arbejde tættere sammen. Konferencen har fundet sted siden år 2000 i så forskellige steder som Canada, Finland og Mexico. Flere oplysninger om DebConf er tilgængelige fra https://debconf.org/.

Flere oplysninger

Flere oplysninger om DebConf10 findes på konferencens websted på https://debconf10.debconf.org/ eller ved at kontakte DebConfs globale pressehold på press@debconf.org (på engelsk).