Debian 6.0 squeeze frosset

6. august 2010

I dette øjeblik, under den aktuelle årlige Debian-udvikler-konference, "Debconf10" i New York, har Debians udgivelsesansvarlige annonceret et stort skridt i udviklingscyklussen af den kommende stabile udgave, Debian 6.0 squeeze:

Debian squeeze er nu blevet frosset.

Som følge heraf betyder det, at der ikke længere tilføjes ny funktionalitet og alt arbejde nu koncentreres om at gøre Debian squeeze klar til at opnå den kvalitet, som Debians stabile udgivelser er kendt for.

Den kommende udgivelse vil anvende 2.6.32 som sin standardkerene i installeringsprogrammet og på alle Linux-arkitekturer.

Ny funktionalitet i den kommende udgivelse er blandt andet:

Debian 6.0 squeeze leveres også i forskellige varianter, baseret på FreeBSD-kernen til amd64- og i386-maskiner, sammen med GNU's libc og userland som et en "teknologisk forsmag". Brugere at disse versioner skal dog være opmærksomme på, at kvaliteten af tilpasningerne stadig forsøger at nå til op til den enestående høje kvalitet, som vores Linux-tilpasninger har, og at visse avancerede skrivebordsmiljøfaciliteter endnu ikke er understøttet. Understøttelsen af gængs serversoftware er dog omfattende og udvider funktionaliteten ved Linux-baserede Debian-versioner, med unik funktionalitet kendt fra BSD-verdenen. Det er første gange en Linux-distribution er blevet udvidet til også at kunne anvende en ikke-Linux-kerne.

Yderligere arbejde

En række fejludryddelsesfester vil blive organiseret før den nye distribution udgives, for at klassificere og rette de tilbageværende kendte problemer i den nye distribution. Da funktionalitetsomfanget nu er blevet fastlagt i squeeze, kan udviklerne begynde at skrive dokumentation så som udgivelsesbemærkninger og installeringsvejledningen. Interesserede brugere og udviklere inviteres til at deltage i IRC-kanalen #debian-bugs på irc.debian.org og give en hånd med dette arbejde eller med at afprøve præudgivelsesversioner af squeeze. For at hjælpe flere brugere, beder Debian-projektet desuden om hjælp med at oversætte den nye dokumentation til så mange sprog som muligt.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Over tretusinde frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til over tredive sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.