Tjänsten för bakåtanpassningar blir officiell

5 september 2010

Debianprojektet tillkännager stolt att tjänsten för bakåtanpassningar, som tidigare var tillgänglig på www.backports.org nu är en officiell Debiantjänst tillgänglig på backports.debian.org.

Bakåtanpassningar är paket från uttestningsutgåvan omkompilerade för den nuvarande stabila utgåvan (eller till och med den gamla stabila utgåvan) för att tillhandahålla användare av den stabila utgåvan nya versioner av vissa paket, som Linuxkärnan, webbläsaren Iceweasel eller uppsättningen program från OpenOffice.org, utan att offra stabiliteten i systemet.

Arkivet har för närvarande 528 paket bakåtanpassade för Lenny-utgåvan. Eftersom infrastrukturen för att acceptera paket för den kommande utgåvan Squeeze redan finns på plats tillåter detta Debian Installer-avbildningar att konfigurera förrådet för bakåtanpassningar som standard utan att generera fel på användarsystem. Tjänsten för Squeeze kommer att aktiveras senare, efter att Squeeze har blivit utgiven.

På grund av begränsningar i Debians felrapporteringssystem måste fel som är relevanta för bakåtanpassade paket fortfarande rapporteras till sändlistan debian-backports som nu även den har flyttats till lists.debian.org.

Information om hur man använder bakåtanpassningstjänsten finns tillgänglig på den nya sidan för bakåtanpassningar. Användare av den gamla bakåtanpassningstjänsten skall ändra deras sources.list till att peka på deb http://backports.debian.org/debian-backports lenny-backports main contrib non-free (eller en av dess speglar). Vänligen notera även att i och med integrationen i Debians infrastruktur så har GPG-nyckeln som används för att signera förrådet för bakåtanpassningar ändrats till Debians officiella FTP-master-nyckel.

Om www.backports.org

Tjänsten för bakåtanpassningar på www.backports.org starades ursprungligen av Debianutvecklaren Norbert Tretkowski med mycket stöd från team(ix). Den fortsattes och förbättrades senare av Debianutvecklarna Alexander Wirt (organisation) och Jörg Jaspert (teknisk support) som värd för mer än 500 bakåtanpassade paket för olika arkitekturer.
Vi skulle vilja tacka tem(ix) för deras tillhandahållande av ett gott hem för denna tjänst under alla dessa år.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock för att vara ett i sanning fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet vuxit till att bli ett av de största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekten. Över tre tusen frivilliga från hela världen arbetar tillsammans för att skapa och underhålla Debianprogramvara. Översatt till mer än 30 språk, med stöd för en stor mängd olika datortyper kallar sig Debian det universella operativsystemet.

Kontaktinformation

För mer information, vänligen besök Debians webbsidor på https://www.debian.org/ eller skicka e-post (på engelska) till <press@debian.org>.