Debian az Idegtudományi Társaság megbeszélésén

2010. október 7.

A Debian Projekt örömmel jelenti be jelenlétét az Idegtudományi Társaság megbeszélésén (SfN2010), amit november 13 és 17 között rendeznek meg az USA-ban, San Diego-ban. A Debian kiállítja a következő Debian 6.0 Squeeze kiadást és bemutatja azt , mint egy robusztus és sokoldalú kutató környezetet az idegtudományok számára. A standon a látogatóknak lehetőségük lesz találkozni az idegtudományi kutató szoftverek fejlesztőivel és információkat kaphatnak az elérhető szoftverekről és javaslatokat a fejlesztési stratégiákról a kutató laboratóriumokban. A NeuroDebian csapat tagjai elérhetőek lesznek, hogy beszélgessenek arról, hogy milyen lehetőségek vannak a kutató szoftverek Debian operációs rendszerekbe történő integrálása terén.

Ha ott leszel a SfN2010-en, gyere és beszélgessünk az 3815-as standon.

Az SfN2010-ről

Az Idegtudományi Társaság éves megbeszélése egyike a legnagyobb idegtudományi konferenciáknak a világon, több, mint 30.000 résztvevővel. Kutatók, orvosok és vezető szakértők beszélnek a legfrissebb aggyal kapcsolatos eredményekről, az idegrendszerről és az ezzel kapcsolatos betegségekről.

Köszönetnyilvánítás

Ez a pavilon Prof. James V. Haxby (Dartmouth College, New Hampsire, USA) nagylelkű támogatásával és más a Debian projekt részére nyújtott adományok segítségével jött létre.

A Debianról

A Debian Project-et 1993-ban hozta létre Ian Murdock, mint valóban szabad, közösségi projektet. Azóta az egyik legnagyobb és legbefolyásosabb nyílt forráskódú projektté fejlődött. Háromezernél több önkéntes a világ minden részéről azon dolgozik együtt, hogy létrehozzák és karbantartsák a Debian szoftvert. Több, mint 30 nyelvre fordították le, a számítógép rendszerek hatalmas skáláját támogatja; a Debian úgy hívja magát: az univerzális operációs rendszer.

Kapcsolat

További információért kérjük látogassa meg a Debian weboldalait a https://www.debian.org/ címen vagy küldjön levelet a <press@debian.org> címre.