Проектът Дебиан по конференции и изложения

26 Януари 2011

Проектът Дебиан с удоволствие обявява, че през предстоящите седмици ще бъде представен на множество събития — от конференции за разработчици до търговски изложения. Както винаги, предстоящите събития са описани на сайта.

Няколко сътрудници на Дебиан ще посетят linux.conf.au. Между тях е и лидерът на проекта, Стефано Закироли, който в петък, 28-ми януари ще изнесе беседа, озаглавена На кого му пука за Дебиан, по дяволите?.

На 2-ри и 3-ти януари проектът Дебиан ще бъде представен с щанд на изложението Cloud Expo Europe 2011 в Лондон, Обединеното Кралство. Щандът ще бъде част от .ORG stand в зала Barbican Exhibition Hall 1.

На 5-ти и 6-ти февруари проектът ще бъде представен с щанд на Европейското събиране на разработчиците на свободен и отворен софтуер (FOSDEM). Окончателната програма още не е обявена, но предварителният вариант включва няколко теми, свързани с Дебиан, включително представяне на Дебиан ГНУ/kFreeBSD и услугата piuparts.debian.org. Ще има и организирана среща, посветена на съвместната работа между различните дистрибуции, в която ще участва и Дебиан.

В края на февруари проектът Дебиан ще бъде представен на изложението Southern California Linux Expo (SCaLE), което е се проведе от 25-ти до 27-ми в Лос Анжелис, САЩ.

От 1-ви до 5-март март Дебиан отново ще участва в изложението CeBIT в Хановер, Германия. Благодарение на подкрепата на Univention и Deutsche Messe AG, Дебиан ще представи съвместен щанд заедно с Univention в зала 2, щанд B26.

На 19-ти и 20-ти март проектът Дебиан отново ще бъде представен с щанд на изложението Chemnitzer Linux-Tage в Хемниц, Германия. Предстоят и няколко презентации, но окончателната програма още не е обявена.

Проектът Дебиан кани всички, които проявяват интерес да присъстват на горните събития, да задават въпроси, да разгледат Дебиан 6.0 Squeeze, да разменят отпечатъци от ключове за GPG за укрепване на мрежата на доверие и да се запознаят с хората и общността, които стоят зад Дебиан.

За Дебиан

Проектът Дебиан е основан през 1993 от Иан Мърдок като напълно свободен обществен проект. От тогава проектът нарасна и днес е един от най-големите и най-влиятелни проекти за разработване на софтуер с отворен код. Над три хиляди доброволци от целия свят работят заедно чрез Интернет за създаване и поддържане на софтуер за Дебиан. Преведена на 70 езика и поддържаща огромен диапазон от компютърни архитектури, Дебиан нарича себе си универсалната операционна система.

Информация за връзка

За допълнителна информация се обърнете към уеб страниците на Дебиан на адрес https://www.debian.org/ или пишете до <press@debian.org>.