Debian har vundet to ud af syv kategorier ved Linux New Media Awards 2011

4. marts 2011

Repræsentanter for Debian havde ganske travlt ved årets Linux New Media Awards, som blev uddelt i går under CeBIT in Hannover, Tyskland. Først skulle de på scenen for at modtage prisen for Best Open Source Server Distribution (bedste open source-distribution til servere), som blev overrakt af Peter Ganten, administrerende direktør for Univention GmbH. Ved overrækkelsen lagde han vægt på, at Debian har udført banebrydende arbejde ikke kun inden for det tekniske område, men også i fastlæggelse af fri software-standarder og -processer.

Debians repræsentanter blev for anden gang kaldt op på scenen, da den vigtigste pris, Outstanding Contribution to Open Source/Linux/Free Software (enestående bidrag til open source/Linux/fri software), blev overrakt af Karsten Gerloff, formand for Free Software Foundation Europe. Han gik på scenen for at overrække prisen, hvor han først tog et Debian Tartan-slips på, før han roste Debian i en gribende tale.

Han lagde i særdeleshed vægt på Debians dedikation til softwarefrihed: I Debian er kvalitet omdrejningspunktet. Men de, der arbejder på Debian-systemet, ved at storartet software ikke er noget værd uden frihed. Med februars udgivelse af Squeeze, den seneste stabile version, har Debian taget et vigtigt skridt, ved at tilbyde en fuldstændig fri kerne, uden binære blobs. Det er første gang i nyere tid blandt de store distributioner. Debian giver som standard sine brugere frihed. Og denne frihed for brugere og udviklere i stor skala, er virkelig Debians enestående bidrag, ikke kun til fri software, men også til informationssamfundet.

Priserne blev modtaget af Debians pressekontakter Meike Reichle og Alexander Reichle-Schmehl, som i deres taler takkede Linux New Media, juryen og i særdeleshed udviklere og bidragsydere til Debian-projektet, hvis løbende arbejde og dedikation er en fortsat inspirationskilde.

Ceremonien blev også livestreamet via internettet, og en videooptagelse vil snart blive gjort tilgængelig.

Debian er særlig stolt over at være blevet anerkendt ved denne lejlighed, da projektet tidligere år har været meget tæt på at modtage prisen Outstanding Contribution to Open Source/Linux/Free Software.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.