Rettede ISO-aftryk med Debian 6.0.1 udgivet

29. marts 2011

Aftesting efter udgivelsen, påviste en række fejl i de aftryk, som blev fremstillet til 6.0.1-opdateringsudgaven:

  1. Forkert installeringskode anvendt ved små cd'er
    Skriptet, som blev anvendt til at opbygge netinst- og visitkorts-cd'erne var fejlopsat, og anvendte versionen af Debian Installer fra testing (Wheezy) i stedet for den korrekte version fra Squeeze.
  2. Dvd-aftryk med forkert størrelse til nogle arkitekturer
    I forbindelse med den oprindelige 6.0.0-udgivelse af Squeeze, løb vi ind i problemer med at få nogle af cd-atrykkene til at være på deres medier; da udgivelsesbemærkningerne omhandlende Squeeze blev tilføjet, blev den alternative KDE-installerings-cd til flere arkitekturer for stor. Et antal ændringer i sidste øjeblik blev foretaget på udgivelsesdagen, i et forsøg på at løse problemet, hvilket lykkedes. Desværre (som det ofte er tilfældet med hurtige løsninger under sådanne omstændigheder), fungerede disse ændringer ikke godt i den næste udgave og forårsagede uventede problemer. Flere 6.0.1-aftryk, som skulle have kunnet fylde en dvd op, blev i stedet begrænset til omkring 700 MiB.
  3. Opdaterings-cd'er og -dvd'er mangler Packages- og Sources-filer
    Mellem udgivelserne af Lenny og Squeeze, blev en stor del kode pakken debian-cd omstruktureret af hensyn til overskuelighed og som en hjælp i vedligeholdelsen. Ved samme lejlighed blev nogle ældre hjælpeskripter også slettet, da de syntes at være overflødige. Desværre var denne konklussion ikke korrekt; to af de fjernede skripter var nødvendige for at skriptet update-cd, som genererer opdaterings-cd og -dvd-aftrykkene, kunne fungere korrekt. Af den grund blev de pågældende aftryk den dag fremstillet forkert. De indeholdt pakke- og kildekodedata, men metadatafilerne Packages.gz og Sources.gz manglede.

I hver af de oven for nævnte fejl, er årsagen blevet analyseret og forstået. Rettelser til alle problemerne er udviklet, og erstatningsaftryk er blevet fremstillet og afprøvet. Jævnfør vores almindelige navngivelsessystem, har de nye aftryk fået versionsnummeret 6.0.1a for at markere fejlrettelsesgenopbygningen.

Det er ikke nødvendigt at hente disse nye aftryk, hvis man allerede har hentet de foregående aftryk med versionsnummeret 6.0.1, såfremt man ikke er påvirket af et eller flere af de oven for nævnte problemer. For brugere, som er ramt af fejlene, er den letteste måde at fremstille rettede aftryk, at anvende jigdo og scanne det foregående aftryk for allerede hentede filer.

Vi beklager ulejligheden som følge af disse fejl. Debian CD-holdets umiddelbart næste opgave vil nu være at integrere en mere omfattende automatiseret kvalitetssikring af vores cd-aftryk, i håbet om at vi i betragtelig grad vil reducere sandsynligheden for fejl som disse i fremtiden.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.