Debian tager imod ansøgninger fra studerende til Google Summer of Code 2011

30. marts 2011

Debian inviterer nu studerende til at ansøge om deltagelse i Google Summer of Code 2011 hos Debian. Det bliver Debians sjette fortløbende deltagelse, og som hvert år ser udviklerfællesskabet frem til at introducere studernde til Debian- og fri software-verdenen.

Summer of Code-projekter fra de seneste år, har ydet værdifulde bidrag til Debian. De har givet studerende mulighed for at foreslå innovative ideer til Debian, samt har givet udviklere mulighed for at samarbejde med studerende om kode, som er kritisk for Debian. Mange succesrige studerende er siden blevet medlemmer af Debian-projektet.

Omfanget af projektteamer, som tilbydes de studerende, er et af de bredeste blandt de deltagende organisationer, dækkende emner så som tilpasning af Debian-systemet til nye arkitekturer, forbedring af værktøjer til pakkehåndtering, udvidelse af Debians infrastruktur og bedre integration med andre velkendte open source-projekter.

Yderligere oplysninger om hvordan man ansøger om deltagelse i Google Summer of Code hos Debian, finder man på: https://wiki.debian.org/gsoc

Om Google Summer of Code

Google Summer of Code er et globelt program, hvor universitetsstuderende får et stipendium til at skrive kode for open source-projekter over en periode på tre måneder. Gennem Google Summer of Code bliver accepterede studerende tilknyttet en mentor fra de deltagende projekter, hvor de udsættes for softwareudvikling i den virkelige verden og får mulighed for at arbejde inden for områder, som er relateret til deres akademiske løbebane. Og bedst af alt bliver der udviklet og frigivet mere kildekode, til brug og fordel for alle.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.