ДебКонф11 търси лектори

08 Април 2011

Каним всички заинтересовани да изпращат предложения за лекции, презентации, дискусионни сесии и демонстрации по време на ДебКонф11. Не е задължително предложенията да се ограничават до стандартни лекции, може да предложите музикално изпълнение, инсталация, дебат или нещо друго. Срокът за подаване на предложенията е осми май 2011г., 23:59ч UTC.

И тази година представянето на формално описание за протокола на конференцията не е задължително, макар и силно препоръчително. Предварителното описание помага на посетители да се приготвят с въпроси и идеи за обсъждане и е особено полезно за тези, които се затрудняват да следят бъра английска реч.

Лекциите на ДебКонф ще се излъчват директно по Интернет (при възможност), а записите ще бъдат публикувани на уеб сайта заедно с презентациите и описанията. Лекциите, включително времето за въпроси, трябва да бъдат с продължителност 45 минути и ще бъдат следвани от 15 минути почивка.

И тази година ще организираме лекциите в потоци. Ако имате предложение за поток, примерно Debian Science, Debian Infrastructure, или Community Outreach, пишете до debconf-team@lists.debconf.org. Доброволците за координиране на потоците също да се обърнат към този списък. Обособяването на потоците ще бъда направено на по-късен етап.

Тазгодишната конференция ще включва плакатна сесия. Плакатите предоставят възможност за представяне на информация през цялата седмица, вместо в кратка лекция. Помагат за достигане на по-широка публика и провокиране на дискусии през цялата седмица.

Актуална информация за подаването на предложения за лекции и т.н. има на адрес https://debconf11.debconf.org/cfp.xhtml.

За ДебКонф

ДебКонф е годишната конференция, посветена на разработката на Дебиан. Освен лекции на технически, социални и политически теми, ДебКонф предоставя възможност за среща на живо и съвместна работа на разработчици, сътрудници и ентусиасти. Конференцията се провежда всяка година от 2000г. насам на най-разнообразни места като Канада, Финландия, Мексико, Шотландия и Аржентина.

ДебКонф11 ще се проведе в Баня Лука, Република Сърбия, Босна и Херцеговина от 24-ти юли (неделя) до 30-ти юли (събота) 2011г.

Непосредствено преди конференцията ще се състои ДебКамп, от 17-ти (неделя) до 23-ти юли (неделя). ДебКамп е по-малко, не толкова формално събитие предоставящо възможност за групова работа по проекти на Дебиан.

Ако имате желание да помогнете с доброволен труд по време на ДебКонф, пишете до debconf-team@lists.debconf.org.

Ако вие или фирмата ви желаете да спонсорирате ДебКонф с даряване на средства или предоставяне на оборудване, пишете до екипа за набиране на средства на адрес sponsors@debconf.org.

Още информация за ДебКонф11 има на сайта на конференцията: https://debconf11.debconf.org/.

За Дебиан

Проектът Дебиан е основан през 1993г. от Иан Мърдок като напълно свободен обществен проект. Оттогава проектът нарасна и днес е един от най-големите и най-влиятелни проекти за разработване на софтуер с отворен код. Хиляди доброволци от цял свят работят заедно чрез Интернет за създаване и поддържане на софтуер за Дебиан. Преведена на 70 езика и поддържаща огромен диапазон от компютърни архитектури, Дебиан нарича себе си универсалната операционна система.

Информация за връзка

За допълнителна информация се обърнете към уеб страниците на Дебиан на адрес https://www.debian.org/ или пишете до <press@debian.org>.