Kommande Debian Bug Squashing Parties

15 februari 2012

Debianprojektet tillkännager stolt att de kommande månaderna kommer Bug Squashing Parties (BSPs, felrättarfester), att hållas i flera länder. Ett Bug Squashing Partys primära fokus är att undersöka och rätta fel, men det är även en möjlighet för användare, som inte är så erfarna med BTS (felsökningssystemet), att utföra andra bidrag till Debianprojektet, så som att översätta paketbeskrivningar eller förbättra wikin. Debianutvecklare kommer att närvara för att hjälpa bidragslämnare att förstå hur projektet fungerar och hjälpa till med att få in felrättningar i Debian.

Under det kommande veckoslutet, 17-19 Februari, kommer en BSP att hålla i IRILL-kontoren i Paris, Frankrike. Detta evenemang kommer även vara ett tillfälle för potentiella bidragslämnare att träffa Debianutvecklare eller Debianunderhållare. Många regelbundna bidragslämnare kommer att delta i detta BSP och kan hjälpa nybörjare att rätta sina första fel. Av organisatoriska skäl är det ett krav att man registrerar sig i Debians wiki.

Den 2-4 mars kommer en BSP hållas i Cambridge, Storbritannien: de som är intresserade av att delta bjuds in till att lägga till sina namn på wikisidan.
Under samma weekend, 2-4 mars, kommer även en BSP hållas i credativkontoren i Mönchengladbach, Tyskland: mer information finns tillgänglig på Debianwikin.
Veckoslutet efter kommer ytterligare en BSP hållas, den 10-11 mars: Perth Linux Users Group organiserar ett Debian Bug Squashing Party på Universitetets Datorklubb i Perth, Västra Australien. För mer information, besök dess wikisida.
11-13 maj, kommer ytterligare en Debian BSP hållas i Storbritannien, i York. För denna BSP finns det dock en begränsning på 10-12 besökande, av logistiska skäl. För mer information, se wikisidan.

Om du vill organisera en BSP så kan du hitta all information du kan behöva på denna wikisida. Debianprojektet bjuder in alla användare och bidragslämnare till att besöka dessa evenemang och till att göra Wheezy redo att ges ut snabbare!

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock med målsättningen att vara ett i sanning fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet vuxit till att vara ett av världens största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekten. Tusentals frivilliga från hela världen jobbar tillsammans för att skapa och underhålla Debianmjukvara. Tillgängligt i 70 språk, och med stöd för en stor mängd datortyper, kallar sig Debian det universella operativsystemet.

Kontaktinformation

För mer information, besök vänligen Debians webbplats på https://www.debian.org/ eller skicka e-post (på engelska) till <press@debian.org>.