Ny maskine til Debians primære arkivfilspejl

18. februar 2012

Debian-projektet er glad for at kunne annoncere, at hardwaren bag ftp.debian.org nyligt er blevet udskiftet, med hjælp fra Studenten Net Twente (SNT) og HP. Det nye maskine er en 8-core Intel Xeon-maskine med 48 GB hukommelse og i alt 6 TB (på RAID 10) lokal lagringsplads. Den nye server hostes generøst af Studenten Net Twente ved Twente Universitet, som allerede hoster den gamle ftp.debian.org-maskine.

Antallet af nye arkitekturer, som nyligt er føjet til Debian, samt det faktum, at vi nu også understøtter andre styresystemskerner end Linux, var årsag til at vi løb tør for plads på den gamle maskine. Den nye maskine skulle give os plads nok i nogle få år sagde Martin Zobel-Helas, et medlem af Debians System Administrator-team. Det har i lang tid været tradition for, at Twente Universitet har hostet [maskiner] for Debian-projektet, tilføjede Martin.

SNT's slogan er få nettet til at fungere!, og det er præcis hvad vi gør, ved at stille ekstra hosting og båndbredde til rådighed for Debian i Holland. SNT har anvendt Debian siden 1996 på alle sine netværksservere samt andre tjenster, og derfor hoster vi også kassia, det hollandske ftp-arkiv (ftp.nl.debian.org) og nu den nye klecker-server, sagde Tjerk Jan fra SNT.

Om Studenten Net Twente

Studenten Net Twente blev oprettet i 1994, for at håndtere de netværksfaciliteter, som stilles til rådighed af ICTS (Twente Universitets it-service), herunder ADSL, campusnet, WLAN, VPN og opringningsforbindelser til universitetet. Takket være ekspertisen hos de studerende, som bemander helpdesk'en, er de i stand til at understøtte alle de studerendes netværksproblemer ved Twente Universitet. SNT vedligeholder et ftp-filspejl med store fri software- og open source-projekter så som Firefox og Debian, samt en IRC-server. De tilbyder også colocation og webhosting til studentersammenslutninger og deres organisationer på campus. Alle disse tjenster vedligeholdes af en gruppe frivillige, som anvender de høstede erfaringer til at få en større viden.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.