Utgåvekandidat 1 av Debian Installer 7.0 utgiven

19 februari 2013

Debian Installer-gruppen presenterar stolt den första utgåvekandidaten av installeraren för Debian 7.0 Wheezy.

Denna nya version av installeraren tillhandahåller fler förändringar, inklusive bättre stöd för talsyntes, olika förbättringar för GNU/kFreeBSD och rättelser för grub2-paketet, förutom att det har lagts till flera drivrutiner i Linuxkärnan i installeraren.

Mer detaljer finns tillgängliga på Debian Installerä-gruppens tillkännagivande till Debiangemenskapen.

Det finns några kända problem med installeraren som inte behöver rapporteras, men Debian Installer-gruppen behöver din hjälp för att hitta mer fel och förbättringar för installeraren, så var vänlig och testa den. Installations-CD-skivor, annan media och allt annat du kan tänkas behöva finns tillgängligt på webbsidan.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock med målet att bli ett verkligt fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet vuxit och är nu en av de största och mest inflytelserika öppen källkodsprojekten. Tusentals frivilliga från hela världen arbetar tillsammans för att skapa och underhålla Debianprogramvara. Tillgängligt i 70 språk, och med stöd för en stor bredd av datortyper kallar sig Debian det universella operativsystemet.

Kontaktinformation

För mer information, vänligen besök Debians webbplats på https://www.debian.org/ eller skicka e-post (på engelska) till <press@debian.org>.