Upptäck Debians problemfria varumärken, använd dem för att främja Debian

1 mars 2013

Debianprojektet tillkännager stolt att, enligt den nya trademarkpolicyn kan nu Debians logotyper och varumärken användas fritt för både icke-kommersiell och kommersiell användning. Debianprojektet uppmuntrar bred användning av dess varumärken på alla sätt för att främja Debian och Fri mjukvara.

Stefano Zacchiroli, Debians nuvarande projektledare och en av de främsta drivkrafterna bakom de nya varumärkesreglerna säger att Mjukvarufriheter och trademarks är svåra att få att mötas. Vi vill alla se välkända projektnamn användas för att främja fri mjukvara, men vi vill inte riskera att de används för att lura användare till att ladda hem proprietära spionprogram. Med hjälp av SPI och SFLC har vi nått en bra balans i våran nya varumärkespolicy. Bland andra positiva saker så tillåter den alla sorters kommersiell användning; vi rekommenderar endast att tydligt informera kunder om hur stor del av försäljningspriset som doneras till Debian.

Eftersom ankomsten av den nya stabila utgåvan, Debian 7.0 Wheezy närmar sig, så uppmuntras återförsäljare att skapa varor (t-shirts, klistermärken, muggar, osv.) med Wheezy-tema, med den kommande utgåvans grafik.

Utöver detta så bjuder vi in dig till att besöka den nuvarande listan över återförsäljare av Debian-merchandise, och se informationen på botten av sidan om du skulle vilja bli lagd till i listan.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock för att vara ett i sanning fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet växt till att vara ett av de största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekten. Tusentals frivilliga från hela världen samarbetar för att skapa och underhålla Debianmjukvara. Då det är översatt till sjuttio språk och stödjer en stor uppsättning olika datortyper, kallar Debian sig självt det universella operativsystemet.

Kontaktinformation

För mer information, vänligen besök Debians webbsidor på https://www.debian.org/ eller skicka ett e-brev till <press@debian.org>.