Backports integrerade i huvudarkivet

20 mars 2013

Debianprojektet tillkännager stolt att tjänsten för bakåtporteringar för nästa stabila utgåva Debian 7 (kodnamn Wheezy) kommer vara en del av huvudarkivet. Bakåtporteringar är paket mestadels från uttestningsutgåvan (och i några få fall även från den instabila utgåvan, exempelvis säkerhetsuppdateringar) omkompilerade i en stabil miljö så att de kan köra utan nya bibliotek (när detta är möjligt) på den stabila utgåvan av Debian. Fram tills nu var denna tjänst tillhandahållen i ett separat arkiv, men nu med start med wheezy-backports så kommer paketen vara tillgängliga från det vanliga arkivet.
Användare av Wheezy skall lägga till följande rad till sin sources.list:

deb http://ftp.debian.org/debian/ wheezy-backports main

Alla användare av denna tjänst uppmanas att kontrollera deras vanliga spegling om den gör bakåtporteringar tillgängliga och i sådana fall hämta därifrån. Vänligen notera att denna förändring inte påverkar den nuvarande stabila utgåvan Debian 6 (kodnamn Squeeze).

Om Debian

Debianprojektet är en sammanslutning av utvecklare av Fri Mjukvara som donerar sin tid och kraft för att producera det helt fri operativsystemet Debian.

Kontaktinformation

För mer information, se vänligen Debian webbplats på https://www.debian.org/ eller skicka epost till <press@debian.org>.