En Bytemark-donation forstærker pålideligheden ved Debians primære infrastruktur

4. april 2013

Tidligere på ugen begyndte Debian at udrulle maskiner til sine primære infrastrukturtjenester, som alle vil være hostet i et nyt datacenter i York i Storbritannien. Hardwaren, som generøst er doneret og hostet af Bytemark Hosting, består af et fuldt udrustet HP BladeSystem (indeholdende 16 serverblades) og flere HP Modular Storage Arrays (som totalt giver 57 TB).

Bytemarks servere har været afhængige af Debian siden virksomhedens start i 2002, og det har altid været en pinligt god forretning. Vi har forsøgt at gøre gengæld ved at være blandt sponsorerne til de årlige DebConf-træf, og gennem udgivelse af Symbiosis (vores egne pakker, der gør Debian lettere i forbindelse med hostingopgaver), forklarede Matthew Bloch, med-grundlægger af Bytemark. Mens vi ikke kan modsvare det ulønnede arbejde, projektets tusindevis af frivillige udfører, kan vi i det mindste være glade for at kunne levere en så væsentlig del af Debians infrastruktur. Debians succes vil fortsætte med at anspore Bytemarks.

Denne betydelige hardware- og hostingdonation, vil gøre det muligt for Debian Systems Administration-holdet (DSA) at distribuere Debians primære tjenester til et større antal forskellige geografiske placeringer, samt forbedre - i særdeleshed - fejltolerancen og tilgængeligheden af tjenester rettet med slutbrugere, sagde Luca Filipozzi (medlem af DSA-holdet). Desuden vil lagringsdelen i donationen dramatisk reducere de lagringsudfordringer, Debian i øjeblikket står over for. Vores plan er at flytte flere lagringsintensive tjenester til Bytemark, fortsatte han. Det er kun på grund af donationer i form af tid, varer og økonomiske midler, at det ethundrede procent frivilligt Debian-projekt er i stand til at drive den kritiske infrastruktur, som er nødvendig for at understøtte projekets arbejde. Flere oplysninger om hvilke tjenester, der vil blive flyttet til det nye udstyr, vil snart kunne ses på postlisten debian-infrastructure-announce.

Om Bytemark

Bytemark har været Storbritanniens fortrukne hostingvalg blandt nørder siden 2002. I sin levetid har virksomheden opbygget sin egen teknologi, herunder BigV, en ny hostingplatform til skyen, der kører fra kommandolinjen, samt Symbiosis, et sæt pakker, der gør hosting under Debian endnu lettere. Virksomheden driver titusindvis af domæner rundt omkring i verden, og sponserer hosting for hundredvis af fri software-projekter, herunder Debian, LibreOffice og XBMC.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.