En donation från Bytemark ökar tillförlitligheten i Debians primära infrastruktur

4 april 2013

Tidigare i veckan började Debian driftsätta maskiner för deras primära infrastrukturstjänster som kommer att hostas i ett nytt datacenter i York, Storbritannien. Hårdvaran, som generöst donerats av Bytemark Hosting består av ett fullt utrustat HP Bladesystem (som innehåller 16 serverblad) och flera HP Modular Storage Arrays (som tillhandahåller totalt 57 TB).

Bytemarks servrar har varit breoende av Debian sedan dagen vi startade företaget i 2002, och det har alltid varit en pinsamt god affär. Vi har försökt att återbetala genom sponsring av de årliga DebConf-konferenserna, och genom att publicera Symbiosis (vårt egna paket som gör Debian enklare för hostningsuppgifter), förklarade Matthew Bloch, en av grundarna av Bytemark. Medan vi inte kan motsvara de icke-betalda insatserna från projektets tusentals frivilliga, så kan vi åtminstone gladeligen tillhandahålla en sådan väsentlig del av Debians infrastruktur. Debians framgång kommer att fortsätta att sporra Bytemarks.

Denna betydande hårdvaru- och hostingsdonation kommer tillåta Debian System Administration-gruppen (DSA) att distribuera Debians kärntjänster över en större mängd geografiskt skiljda platser, och förbättra, speciellt, feltoleransen och tillgängligheten för tjänster som möter slutanvändare, sa Luca Filipozzi (medlem av DSA-gruppen). Han fortsatte: Utöver detta, så kommer lagringsdelen av denna donation att dramatiskt reducera lagringsutmaningarna som Debian för närvarande möter. Vår plan är att flytta flera lagringsintensiva tjänster till Bytemark,. Det är endast genom donationer av tid, varor och monetära medel som det 100% frivilligbaserade Debianprojektet har möjlighet att hantera den kritiska infrastrukturen som krävs för att stödja dess arbete. Ytterligare detaljer om vilka tjänster som kommer att flyttas till denna nya utrustning kommer att tillhandahållas snart på sändlistan debian-infrastructure-announce.

Om Bytemark

Bytemark har varit UKs förstaval som värd för nördar sedan 2002. Det har en historik av att bygga sin egen teknologi inklusive BigV, en ny kommandoradsbaserad molnlagringstjänst, och Symbiosis, en uppsättning paket för att göra hosting på Debian ännu enklare. Företaget driver tiotusentals domäner runt hela världen, och sponsrar hosting för hundratals frimjukvaruprojekt, bland andra Debian, LibreOffice och XBMC.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock med målet att bli ett verkligt fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet vuxit och är nu en av de största och mest inflytelserika öppen källkodsprojekten. Tusentals frivilliga från hela världen arbetar tillsammans för att skapa och underhålla Debianprogramvara. Tillgängligt i 70 språk, och med stöd för en stor bredd av datortyper kallar sig Debian det universella operativsystemet.

Kontaktinformation

För mer information, vänligen besök Debians webbplats på https://www.debian.org/ eller skicka e-post (på engelska) till <press@debian.org>.