Ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό DebConf21

28 Αυγούστου 2021

Το Σάββατο 28 Αυγούστου, το ετήσιο Συνέδριο των Προγραμματιστών/προγραμματιστριών και όσων συνεισφέρουν στο Debian έφτασε στο τέλος του.

Το DebConf21 διοργανώθηκε διαδικτυακά για δεύτερη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19).

Όλες οι συνεδρίες έχουν μεταδοθεί διαδικτυακά, με μια ποικιλία τρόπων συμμετοχής: μέσω IRC messaging, διαδικτυακών συνεργατικών κειμένων, και "δωματίων" βιντεο-συνεδριάσεων.

Με 740 εγγεγραμμένους/ες συμμετέχοντες/ουσες από περισσότερες από 15 διαφορετικές χώρες και ένα σύνολο πάνω από 70 ομιλιών, συζητήσεων, παρουσιάσεων από συναντήσεις Birds of a Feather (BoF) και άλλες δραστηριότητες, το DebConf21 ήταν μια μεγάλη επιτυχία.

Η λύση που είχε δημιυργηθεί για προηγούμενα διαδικτυακά γεγονότα και συμπεριελάμβανε τα Jitsi, OBS, Voctomix, SReview, nginx, Etherpad, ένα βασισμένο στο web frontend για το voctomix, βελτιώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία για το DebConf21. Όλα τα μέρη της υποδομής για το βίντεο είναι ελεύθερο λογισμικό και ρυθμίζονται μέσω του δημόσιου ansible αποθετηρίου της ομάδας Video.

Το πρόγραμμα του DebConf21 περιελάμβανε μια ευρεία ποικιλία γεγονότων, ομαδοποιημένων σε αρκετά tracks:

Οι ομιλίες μεταδόθηκαν διαδικτυακά με την χρήση δύο δωματίων και αρκετές από αυτές τις δραστηριότητες διεξάχθηκαν σε διαφορετικές γλώσσες: Telugu, Πορτογαλικά, Μαλασιανά, Kannada, Hindi, Marathi και Αγγλικά, επιτρέποντας σε ένα πιο διαφοροποιημένο κοινό να απολαύσει και να συμμετέχει.

Μεταξύ των ομιλιών, το ροή βίντεο προβάλλει σε επανάληψη τους γνωστούς χορηγούς αλλά και μερικά επιπλέον κλιπ που περιλαμβάνουν φωτογραφίες από προηγούμενα συνέδρια DebConf, αστεία στοιχεία σχετικά με το Debian και μικρού μήκους βιντεο-μηνύματα τραβηγμένα από τους συμμετέχοντες που θέλουν να επικοινωνήσουμε με τους φίλους/φίλες τους στο Debian.

Η ομάδα δημοσιότητας του Debian έκανε την καθιερωμένη "ζωντανή κάλυψη" για να ενθαρρύνει την συμμετοχή με μικρές ειδήσεις που ανακοίνωναν τα διάφορα γεγονότα. Η ομάδα του DebConf παρείχε επίσης αρκετές επιλογές κινητής παρακολούθησης του προγράμματος.

Για εκείνους/ες που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, πι περισσότερες από τις ομιλίες και τις συνεδρίες είναι ήδη διαθέσιμες μέσω του ιστοτόπου του αρχείου των συναντήσεων του Debian, και οι υπόλοιπες θα εμφανιστούν τις επόμενες μέρες.

Ο ιστότοπος του DebConf21 θα παραμείνει ενεργός για λόγους αρχειοθέτησης και θα συνεχίσει να προσφέρει συνδέσμους στις παρουσιάσεις και τα βίντεο των ομιλιών και των διαφόρων γεγονότων.

Τον επόμενο χρόνο, το DebConf22 σχεδιάζεται να διοργανωθεί στο Πρίζρεν του Κοσόβου, τον Ιούλιο του 2022.

Το DebConf είναι προσηλωμένο σε ένα ασφαλές και ζεστής υποδοχής περιβάλλον για όλους/όλες όσους/ες συμμετέχουν. Στη διάρκεια του συνεδρίου, αρκετές ομάδες (το Front Desk, η Ομάδα Υποδοχής-Welcome team και η Ομάδα Κοινότητας-Community team) ήταν διαθέσιμες να βοηθήσουν έτσι ώστε οι συμμετέχοντες/ουσες να έχουν την καλλίτερη δυνατή εμπειρία στο Συνέδριο και να βρίσκουν λύσεις σε οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να προέκυπταν. Δείτε την ιστοσελίδα σχετικά με τον Κώδικα Συμπεριφοράς στον ιστότοπο του DebConf21 website για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Το Debian ευχαριστεί για την προσήλωση των πολυάριθμων χορηγών στην υποστήριξη του DebConf21, ιδιαίτερα τους Πλατινένιους Χορηγούς μας: Lenovo, Infomaniak, Roche, Amazon Web Services (AWS) και Google.

Σχετικά με το Debian

Το Σχέδιο Debian ιδρύθηκε το 1993 από τον Ian Murdock ώστε να είναι ένα πραγματικά ελεύθερο κοινοτικό πρότζεκτ. Έκτοτε το Σχέδιο έχει μεγαλώσει σε ένα από τα μεγαλύτερα και με την μεγαλύτερη επίδραση σχέδια ανοιχτού λογισμικού. Χιλιάδες εθελοντών από ολόκληρο τον κόσμο δουλεύουν από κοινού για να δημιουργήσουν και να συνστηρήσουν λογισμικό του Debian. Διαθέσιμο σε 70 γλώσσες και υποστηρίζοντας ένα τεράστιο εύρος τύπων υπολογιστών, το Debian αποκαλεί τον εαυτό του το Οικουμενικό λειτουργικό σύστημα.

Σχετικά με το DebConf

Το DebConf είναι το συνέδριο των προγραμματιστών/προγραμματιστριών του Debian. Πέρα από ένα πλήρες πρόγραμμα τεχνικών, κοινωνικών και πολιτικών ομιλιών, το DebConf παρέχει μια ευκαιρία στους/στις προγραμματιστές/προγραμματίστριες, σε όσους/όσες συνεισφέρουν και σε άλλα άτομα που ενδιαφέρονται να συναντηθούν από κοντά και να δουλέψουν μαζί πιο στενά. Λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από το 2000 σε τοποθεσίες τόσο ποικίλες όπως η Σκωτία, η Αργεντική και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο https://debconf.org.

Σχετικά με την Lenovo

Ως ένας παγκόσμιος τεχνολογικός ηγέτης που κατασκευάζει ένα μεγάλο πορτοφόλιο διασυνδεδεμένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων "έξυπνων" τηλεφώνων, ταμπλετών, PC και σταθμών εργασίας καθώς και συσκευών AR/VR (Επαυξημένης/Εικονικής πραγματικότητας), λύξεις έξυπνης οικίας/γραφείου και data center, η Lenovo κατανοεί πλήρως πόσο κρίσιμα είναι τα ανοιχτά συστήματα και πλατφόρμες για έναν διασυνδεδεμένο κόσμο.

Σχετικά με την Infomaniak

Η Infomaniak είναι η μεγαλύτερη εταιρεία φιλοξενίας ιστοτόπων στην Ελβετία, προσφέροντας επίσης υπηρεσίες λήψης αντιγράφων ασφαλείας (backup) και αποθήκευσης, λύσεις για διοργανώσεις γεγονότων, υπηρεσίες live-streaming και βίντεο κατ' απαίτηση (video on demand). Έχει πλήρως ιδιόκτητα datacenter και όλα τα στοιχεία που είναι κρίσιμα για τη λειτουργία των υπηρεσιών και προϊόντων που παρέχει (τόσο σε λογισμικό όσο και σε υλικό).

Σχετικά με την Roche

Η Roche είναι μια μεγάλη διεθνής προμηθευτής φαρμακευτικών προϊόντων και εταιρεία έρευνας αφιερωμένη στην προσωποποιημένη υγειονομική φροντίδα. Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον κόσμο δουλεύουν για την λύση μερικών από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ανθρωπότητα με την χρήση της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η Roche εμπλέκεται έντονα σε δημόσια χρηματοδοτούμενα συνεργατικά ερευνητικά σχέδια μαζί με άλλους βιομηχανικούς και ακαδημαϊκούς συνεργάτες και υποστηρίζει το DebConf από το 2017.

Σχετικά με τις Amazon Web Services (AWS)

Amazon Web Services (AWS) is one of the world's most comprehensive and broadly adopted cloud platform, offering over 175 fully featured services from data centers globally (in 77 Availability Zones within 24 geographic regions). AWS customers include the fastest-growing startups, largest enterprises and leading government agencies.

Σχετικά με την Google

Η Google είναι μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στον κόσμο, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων που σχετίζονται με το Διαδίκτυο, τέτοια όπως τεχνολογίες διαδικτυακής διαφήμισης, αναζήτησης, υπολογιστικής Νέφους, λογισμικούς και υλικού.

Η Google υποστηρίζει το Debian ως χορηγός του DebConf για περισσότερα από δέκα χρόνια, και είναι επίσης εν μέρει συνεργάτης του Debian χορηγώντας τμήματα της υποδομής της πλατφόρμας συνεχούς ολοκλήρωσης Salsa μέσα στην Πλατφόρμα Νέφους της Google.

Πληροφορίες επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του DebConf21 στον σύνδεσμο https://debconf21.debconf.org/ oή στείλτε ένα ηλεκτονικό μήνυμα στην διεύθυνση <press@debian.org>.