Debian Weekly News - 12 april 1999

Välkommen till Debian Weekly News, ett nyhetsbrev för Debianutvecklare.

Adam Di Carlo postade en lista över saker som måste fixas i Slink, inkluderande att flytta dit källkoden för kärna 2.2.5, samt makedev- och lsof-fixar. Ett samförstånd nåddes snabbt om att dessa fixar måste komma i en underutgåva till Slink.

Flera olika sorters förslag gjordes under veckan:

En tråd dök upp på debian-user, vilken bland andra involverade Pines författare, angående Pines licens. Det kan vara värt att läsa för att förstå varför Pines författare har givit programmet den licens de har gjort, vilken gör att programmet hamnar i non-free, och tillåter det att enbart distribueras i källkodsform.

Viss diskussion om knfs, Linuxkärnans nfs-server, och om hur den kan användas när en 2.2.x-kärna körs, medan den gamla nfs-servern (som körs som ett användarprogram) att användas med 2.0.x-kärnor, och om hur de som föredrar att använda den gamla servern kan fortsätta använda den.

Efter en tråd om hur lång tid det tar för nyutvecklargruppen att hantera en ansökan skickade James Troup ett brev som ger en känsla för hur situationen är nu. ”Hanteringen kan ta under 10 minuter, eller så kan den ta över 1½ år.” Förhoppningsvis behöver ingen i kön vänta så länge...

Gtk och glib 1.1 är på väg att tas bort från arkivet för att ersättas av gtk och glib 1.2, något som påverkar ett stort antal paket som fortfarande är länkade mot det gamla biblioteket. Om ditt paket påverkas har du redan fått en felrapport, men det är värt att repeteras här att alla sådana paket ska kompileras om med gtk 1.2.

En sändlista, debian-perl, har skapats. Den kommer att användas för diskussion mellan de ansvariga för perlmodulerna, och för övergången till perl 5.005.

Viss diskussion förekom angående uppdelningen av fvwm-common till separata paket, eller åtminstone en namnändring av det, eftersom det inte längre har något fvwm-specifikt innehåll.

Några paket bytte ansvariga under veckan. Bland dem var mysql-paketen, vilka skyfflades fram och tillbaka flera gånger innan de slutligen hamnade hos Christian Hammers. Och Martin Schulze släppte lös en lista över paket som han ger iväg för adoption av andra utvecklare.

Säkerhetsnyheter:

Servernyheter:

Nya paket som lagts till Debian denna vecka är bland andra:

Uppföljningar till nyheter från förra veckan:

Tack till våra bidragslämnare Pablo Averbuj, Randolph Chung och Branden Robinson.


För att få det här nyhetsbrevet tillsänt dig per e-post varje vecka, prenumerera på sändlistan debian-news.

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet finns att tillgå.

Detta nummer av Debian Weekly News redigerades av Joey Hess.
Det översattes av Peter Karlsson.