Debian Weekly News - 8 juni 1999

Välkommen till Debian Weekly News, ett nyhetsbrev för Debianutvecklare.

Resultaten från logotypomröstningen är klara: Virvellogotypen (”swirl”) har vunnit. Dess första framträdande: Prydandes en rätt fin webbannonsthemes.org. Dessutom finns det numera även ett WindowMakertema baserat på logotypen, samt skalbara Postscriptversioner av densamma. Men den här sagan har ännu inte nått sitt slut, då ett förslag om att byta vilken logotyp som är officiell och vilken som är friare att använda.

Säkerhetsgruppen arbetar på en ny webbplats, security.debian.org, där de kan sända in rättningar till säkerhetsproblem omedelbart utan att behöva vänta på den ansvarige, eller ens för att dinstall och spegeln ska köras. Detta bör leda till att viktiga rättningar kommer ut så snabbt som möjligt. En sådan rättning är en ny version av ipopd som fixar ett säkerhetshål som gör det möjligt att utifrån få tillgång till ett skal.

SPI är nu officiellt en ideell organisation i USA. Detta betyder, bland annat, att donationer till SPI nu är avdragsgilla för skattebetalare i USA.

Med den nyaste versionen av dpkg (1.4.1.3), på väg in i arkivet, är det till slut möjligt att lista rättade fel i ändringsloggen (changelog) och få dem automatiskt markerade som stängda av dinstall, vilket gör att det inte längre är nödvändigt att skicka e-post direkt till bugs.debian.org...

Här är en intressant utveckling - på Free Software Bazaar har det lagts fram ett erbjudande om betalning mot vissa förbättringar av apts hämtningsmetoder. Utför modifikationerna och du kan få 50 euro.

Mozilla M6 har anpassats till Debian. Detta är speciellt bra för Debian/Alpha, vilka nu för första gången har en hyfsat välfungerande grafisk webbläsare.

Linux Laptops är ett nytt maskinvaruföretag som säljer förinstallerade bärbara datorer. De lägger in Debian på alla sina system. ”Vi valde Debian av flera skäl. Det viktigaste var att det är känt för att vara den mest tillförlitliga distributionen.

Corel har nu ett dokument med frågor och svar vilket förklarar varför de valde Debian: ”Debian har fasta riktlinjer, en stark världsomspännande bas av utvecklare och omfattande testperioder. Dessa tre faktorer har bidragit till den mest mångsidiga och renaste koden, något som sörjer för att Corel och dess kunder får det robustaste operativsystem möjligt.

Flera möjligheter att träffa andra Debianfolk är på gång:

Nya paket i Debian denna vecka inkluderar följande, och 29 andra paket:

Uppföljningar till nyheter från förra veckan:

Tack till Katsura S. Yoshio and Christian Meder för bidrag.

Avslutningsvis en privat notis – DWN är sen denna vecka, och kommer troligen att bli sen även nästa vecka eftersom jag håller på att flytta. De goda nyheterna är att VA Linux Systems har anställt Sean Perry och mig för att arbeta på heltid för Debian, detaljer finns här.


För att få det här nyhetsbrevet tillsänt dig per e-post varje vecka, prenumerera på sändlistan debian-news.

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet finns att tillgå.

Detta nummer av Debian Weekly News redigerades av Joey Hess.
Det översattes av Peter Karlsson.