Debian Weekly News - 17 augusti 1999

Välkommen till den 31:a utgåvan av Debian Weekly News, ett nyhetsbrev för Debianutvecklare.

LinuxWorld Expo var veckans stora händelse. Debian fick priset Visitors' Choice för bästa klientdistribution. Debian gick även till finalen för priset Editors' Choice för bästa webbserver, bästa e-postserver, och bästa allmäna serverdistribution. Bilder från mässan finns tillgängliga

På samma mässa demade Corel sin Corel Linux Distribution, vilken är baserad på Debian. Den innehåller en grafisk fyrafrågors installationsprocess, och har även en apt-front användandes QT, vilken kan ses här. Många har kritiserat Debian för att det är så svårt att installera. Christopher W. Curtis påbörjade en diskussion angående hur Corels Debianinstallationsprogram kan förenkla för nya användare.

En varning för de av er som uppgraderar från slink till potato: ett problem med en versionskonflikt i bashpaketet upptäcktes, vilken kunde få till följd att bashpaketet togs bort från systemet vid uppgraderingen. Ett rättat bashpaket har redan skickats in.

Joey Hess föreslog en större uppdatering av slink (Debian 2.1). Enligt förslaget ska paket som har testats i 2-4 månader läggas till i slink, något som förhoppningsvis i framtiden kan bidra till att begränsa tiden för Debians utvecklingscykler. Kommenterarna har hittills varit positiva, och arbete pågår.

Frysstatus: den senaste BugScanrapporten från Wichert Akkerman visar 208 kritiska fel som måste rättas före potato kan släppas. Flera utvecklare har noggrant gått genom rapporterna och identifierat möjliga lösningar på många av problemen. En grupp felrättare behövs för att rätta till kvarvarande kritiska fel efter det att frysningen inletts. Kontakta vår release manager om du vill hjälpa till.

Som vanligt finns en sammanfattning från Debian-JP-projektet att läsa.

Nya paket i Debian denna vecka inkluderar följande 11, och 40 andra paket:

Denna korta utgåva av Debian Weekly News sammanställdes av Randolph Chung, som vikarierar för Joey Hess som jobbar hårt på LinuxWorld Expo. Joey kommer tillbaka nästa vecka.

Tack till Joey Hess och Katsura S. Yoshio för bidrag.


För att få det här nyhetsbrevet tillsänt dig per e-post varje vecka, prenumerera på sändlistan debian-news.

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet finns att tillgå.

Detta nummer av Debian Weekly News redigerades av Joey Hess.
Det översattes av Peter Karlsson.