Debian Weekly News - 16 februari 2000

Välkommen till Debian Weekly News, ett nyhetsbrev för Debianutvecklare.

Kandidaterna till posten som Debians projektledare deltog i en irc-debatt. Bland frågorna fanns hanteringen av nya utvecklare, hur Debians storleksökning skall tacklas, anpassningar till andra operativsystem, den ökända Debianjuntan och Debians framtid. En avskrift finns att läsa, och debattwebbplatsen har även tal och valplattformar som hjälper dig att lära känna kandidaterna. Valen börjar om en vecka.

Som ”release manager” sammanfattade Richard Braakmans sin nya plan för att minska antalet fel kritiska nog för att förhindra utgivningen. Kärnan i planen är ”bugghorisonten” som nu är satt till den 28:e. Alla paket som går genom bugghorisonten med kritiska fel vars status inte har ändrats de senaste två veckorna kommer att tas bort från Debian. Detta är rätt så allvarligt, men verkar kunna vara hyfsat effektivt för att motivera folk att rätta till de kritiska felen!

Version 2.2.7 av startdisketterna har släppts, och som vanligt kan vem som helst hjälpa startdiskettgruppen genom att testa den nya utgåvan.

Säkerhetsrättelser under veckan inkluderar rättade versioner av make och ntop, samt mindre rättningar av mirrormagic och slrn.

Ett stort antal Roxenmoduler sändes in till unstable denna vecka. Följande paket är också helt nya i Debian, tillsammans med 121 andra.

Uppföljningar till nyheter från förra veckan:


För att få det här nyhetsbrevet tillsänt dig per e-post varje vecka, prenumerera på sändlistan debian-news.

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet finns att tillgå.

Detta nummer av Debian Weekly News redigerades av Joey Hess.
Det översattes av Peter Karlsson.