Debians projektnyheder - 16. april 2012

Velkommen til årets ottende udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Debian har valgt projektleder

Debian-projektet har netop genvalgt Stefano Zacchiroli til et tredje år som Debians projektleder. Flere end 80 procent af stemmerne, havde ham som deres første valg (eller ligebyrdige første valg) på deres stemmesedler.

Stefanos store flertal i forhold til konkurrenterne, viser Debian-projektets tilfredshed med hans arbejde indtil videre, og dets ønske om at han repræsenterer projektet i en sidste valgperiode — Stefano har allerede offentliggjort, at han ikke vil forsøge at blive genvalgt næste år. Wouter Verhelst og Gergely Nagy fik også megen støtte fra Debian-projektets medlemmer, og var begge hundredevis af stemmer foran valgmuligheden "None of the above" ("ingen af ovennævnte").

DebConf12 åben for tilmeldinger

Debian-projektet er stolt over at kunne oplyse, at det nu er muligt at tilmelde sig DebConf12-konferencen, som finder sted i Managua, Nicaragua, fra søndag den 8. juli til lørdag den 14. juli 2012. Forud for konferencen vil der som altid være en ugelang DebCamp, fra søndag den 1. juli til lørdag den 7. juli. Det vil kun være muligt at ansøge om økonomisk støtte til mad og ophold og/eller rejse indtil 15. maj.

Debian opfordrer også til, at man senest den 1. juni 2012 indsender forslag til manuskripter, præsentationer, diskussionsseancer og øvelser under DebConf12.

Personlige BSP-initiativer

Normalt oplyser vi om BSP'er, hvor en gruppe personer mødes i løbet af en weekend, men i dag vil vi nævne to personlige initiativer. Gregor Herrmann har rapporteret hver uge om ti udryddede udgivelseskritiske fejl. Gerfried Fuchs har også jævnligt rapporteret om udryddede udgivelseskritiske fejl i den stabile udgave, og det er lykkedes at udrydde over tredive fejl hver måned. Vi takker Gregor Herrmann, Gerfried Fuchs og alle andre, som er afhængige af at udrydde udgivelseskritiske fejl, der utrætteligt hjælper med at gøre vores distribution bedre.

Status på Debian s390x

Philipp Kern offentliggjorde et indlæg med den aktuelle status på Debian s390x-port. Arbejdet på denne port begynde sidste sommer, under DebConf11, og på mindre end en måned, var der allerede opbygget næsten 65 procent af alle pakker. Desværre medførte en ny udgave af GLib nogle problemer på arkitekturen, men nyligt løste en ny større udgave af GLib alle problemerne. Port'ens næste trin er at rette åbne fejl samt få Iceweasel opbygget med succes.

Interview

Raphaël Hertzog udgav et People behind Debian-interview med Francesca Ciceri, et medlem af Debians presse- og publicityhold, mens Petter Reinholdtsen interviewede Wolfgang Schweer, Justin B Rye og Andreas Mundt til sin række af Debian Edu-interview.

Andet nyt

Guido Günther udsendte nogle bits fra det femte Debian Groupware Meeting, som fandt sted på Linux Hotel i Essen, Tyskland. I løbet af weekenden rettede gruppen forskellige problemer, og det lykkedes at frigive nye versioner af icedove og d-push til unstable, mens iceowl (død hos opstrøm) forblev i experimental. Der blev også arbejdet på OpenChange, Zarafa ZCP og SOGo, samt flere fejl i evolution.

Michael Larabel foretog nogle benchmarks for at sammenligne Debian GNU/kFreeBSD, Debian GNU/Linux og FreeBSD/PC-BSD 9.0 på et dual-AMD Opteron 2384-system med 4 GB RAM og et 160 GB Western Digital SATA-drev. Det så ud til, at Linux generelt er hurtigere end kFreeBSD i øjeblikket, men kFreeBSD vandt nogle få tests. For flere oplysninger, kan man kigge på den komplette resultatside.

Sebastian Harl bad om hjælp til at passe Debian-standen ved Grazer Linuxtage. Hvis du er interesseret i at hjælpe til, så føj dig selv til the wikisiden.

Mònica Ramírez Arceda skrev en brugbar tutorial til nye Debian Developers, hvor hun forklarer om nyttige opsætningsændringer, som folk med fordel kan foretage, når de lige er blevet DD'er.

Kommende arrangementer

Der er flere kommende Debian-relaterede arrangementer:

Man finder flere oplysninger om Debian-relaterede arrangementer og foredrag i begivenhedsafsnittet på Debians websted, ellers kan man tegne abonnement på en af vores arrangementspostlister dækkende forskellige områder: Europa, Holland, spansktalende Amerika, Nordamerika.

Nye Debian Contributors

Fem personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Mike Miller, Elena Grandi, Pierre Chambart, Prach Pongpanich og Corentin Labbe velkommen i vores projekt!

Statistik over udgivelseskritiske fejl i den kommende udgivelse

Ifølge Bugs Search-grænsefladen i Ultimate Debian Database, er den kommende udgivelse, Debian Wheezy, i øjeblikket påvirket af 726 udgivelseskritiske fejl. Hvis man ignorerer fejl, der er lette at løse eller er ved at blive løst, er der rundt regnet 517 udgivelseskritiske fejl tilbage, som skal løses for at udgivelsen kan finde sted.

Der er også nogle tips til hvordan man kan fortolke tallene.

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: libpng, tiff, inspircd, sqlalchemy, samba og puppet. Læs den omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

282 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 406 pakker forældreløse og 160 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Moray Allan, Cédric Boutillier, Francesca Ciceri, David Prévot og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.