Debians projektnyheder - 28. maj 2012

Velkommen til årets ellevte udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Bits fra Release Team

Cyril Brulebois sendte nogle bits fra Release Team. Cyril offentliggjorde, at selv om den præcise dato ikke er besluttet endnu, planlægges frysningen af Debian 7.0 Wheezy til den anden halvdel af juni. Cyril bad også om hjælp til at rette det høje antal udgivelseskritiske fejl, som påvirker Wheezy.

Fjernelse af Qt3 fra Debian

Ana Beatriz Guerrero López bloggede om fjernelse af Qt3 fra Debian: Pakken blev gjort forældreløs for et år siden, og da ingen har meldt sig til at vedligeholde den, er den nu kandidat til at blive fjernet før Wheezy bliver udgivet. Der er en wikiside, hvor der holdes styr på fjernelsesstatussen.

Rapport fra Debian Utsavam

Praveen Arimbrathodiyil skrev en rapport fra Debian Utsavam-arrangementet, som fandt sted i slutningen af april på MES College of Engineering in Kuttippuram, Indien. Det to dage lange arrangement havde både nye og erfarne brugere som målgruppe, og indeholdt foredrag om grundlæggende brug af kommandolinjen foruden workshops om hvordan man fremstiller Debian-pakker.

Interview

ITWire udgav et interview med Stefano Zacchiroli, efter han blev genvalgt som Debians projektleder.

Andet nyt

Christian Perrier bemærkede, at 14 sprog er tæt på at blive deaktiveret i Debian Installer, og eftersøgte i den forbindelse frivillige til at hjælpe med at bevare dem i installeringsprogrammet.

Christopher Huhn bemærkede, at GSI's computerinfrastruktur benytter Debian. GSI er et tysk nonprofit-forskningslaboratorium, som driver en heavy ion-accelerator; de anvender en Debian-baseret Linux-farm med flere end 1000 nodes.

Kommende begivenheder

Der er nogle kommende Debian-relaterede begivenheder:

Man finder flere oplysninger om Debian-relaterede arrangementer og foredrag i begivenhedsafsnittet på Debians websted, ellers kan man tegne abonnement på en af vores arrangementspostlister dækkende forskellige områder: Europa, Holland, spansktalende Amerika, Nordamerika.

Ønsker du at organisere en Debian-stand eller en Debian-installeringsfest? Kender du til andre kommende Debian-relaterede arrangementer? Har du holdt et Debian-foredrag og ønsker at linke til det fra vores foredragsside? Send en engelsksproget e-mail til Debian Events Team.

Nye Debian Contributors

17 personer er begyndt at vedligeholde pakker siden foregående udgave af Debian Project News. Hils Jeremy Bicha, Dmitry Nezhevenko, Jerome Villeneuve Larouche, Mehdi Abaakouk, John Millikin, Juhani Numminen, Raoul Snyman, Maarten L. Hekkelman, Jeroen Dekkers, Simrun Basuita, Philip Muškovac, Jean-Louis Dupond, Tom Jampen, Sebastian Lohff, John R. Baskwill, Alexis Bienvenüe og Kevin Smith velkommen i vores projekt!

Statistik over udgivelseskritiske fejl i den kommende udgivelse

Ifølge Bugs Search-grænsefladen i Ultimate Debian Database, er den kommende udgivelse, Debian Wheezy, i øjeblikket påvirket af 857 udgivelseskritiske fejl. Hvis man ignorerer fejl, der er lette at løse eller er ved at blive løst, er der rundt regnet 500 udgivelseskritiske fejl tilbage, som skal løses for at udgivelsen kan finde sted.

Der er også nogle tips til hvordan man kan fortolke tallene.

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: iceweasel, iceape, ffmpeg, gridengine, openoffice.org, ikiwiki, openssl, pidgin-otr, sympa, sudo, libxml2 og request-tracker3.8. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

632 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 425 pakker forældreløse og 163 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Moray Allan, Cédric Boutillier, Francesca Ciceri og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.