Debians projektnyheder - 25. juni 2012

Velkommen til årets trettende udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

DebConf11 financial report

Richard Darst skrev om den økonomiske rapport vedrørende DebConf11. Omtrentlige tal har været kendt siden sidste år, men Richard kontrollerede alle overførsler mod registreringer hos SPI og FFIS, for at bekræfte dem. Takket være støtte fra Republika Srpskas regering gav konferencen Debian et overskud på omkring 20.000 euro. Overskuddet forventes at blive geninvesteret i fremtidige DebConf-omkostninger.

Nedtælling til frysning

Neil McGovern, på vegne af Release Team, offentliggjorde at frysningen vil begynde den 30. juni. Det betyder, at ingen nye pakker og ingen nye versioner, automatisk vil blive overført til testing efter det tidspunkt. Udviklerne kan dermed fokusere på at rette de sidste udgivelseskritiske problemer, for at give alle en Wheezy med den bedst mulige kvalitet, når den er klar.

Debians mirror-redirector

Raphael Geissert annoncerede, at en ny mirror-redirectorservice, http.debian.net, med formål at begrænse virkningen af mirrors som en gang i mellem er offline eller ikke er ajourførte, og for at benytte det verdensomspændende mirrorsnetværk mere effektivt. Indtil videre er servicen uofficiel, men Raphael håber at den i fremtiden vil blive benyttet som standard. Man er velkommen til at afprøve og benytte den nye service jævnfør vejledningen på dens websted, samt sende tilbagemeldinger til Raphael.

Internationaliseringssprint

Christian Perrier sendte en rapport fra internationaliseringssprinten (også kendt som i18n), der fandt sted hos IRILL i Paris i sidste weekend. Syv personer deltog i mødet, primært med det formål at flytte nogle tidligere uofficielle services til Debians infrastruktur, herunder systemet til oversættelse af pakkebeskrivelser. Det var en succes — nye servere blev opsat under sprinten, og de egentlige services overført til dem.

Fejludryddelsesfest i Salzburg

Bernd Zeimetz offentliggjorde en rapport fra fejludryddelsesfesten i Salzburg, som fandt sted hos conova communications GmbH i sidste weekend. Femten til sytten personer fra fem lande, var til stede, og de arbejdede primært på udgivelseskritiske fejl i testing og unstable. Omkring 68 fejl i unstable og testing blev undersøgt, patch'et, rettet eller i det mindste pinget.

Præsentation i Rumænien

Victor Nițu præsenterede Debian-projektet, dets filosofi og resultater, samt de globale og rumænske fællesskaber: Et universelt projekt med et globalt fællesskab. Det var den allerførste lokale begivenhed i Rumænien efter halvandet års onlinetilstedeværelse. Fundația Ceata, en lokal fri software- og fri kultur-organisation, støttede fællesskabet med at lægge lokaler til arrangementet, den efterfølgende fest og det nye domænenavn, debian.org.ro.

Bits fra DPL'en

Stefano Zacchiroli sendte sin månedlige rapport om DPL-aktiviteter. I maj fandt Technical Committees første IRC-møde sted; de planlægger at afholde sådanne møder hver måned, med næste møde i juni. Han nævnte sit (mislykkede) forsøg på at få en aftale i stand med vedligeholderne af debian-multimedia.org-arkivet, og den løbende Debian for Scientific Facilities Days-konference, der også er vært for en Debian Science Sprint. Tre personer reagerede på hans ønske om hjælp med DPL-opgaver, og en kalender med periodiske, offentlige IRC-møder vil snart blive offentliggjort. Det er stadig muligt at melde sig, hvis man er interesseret.

Andet nyt

Simon Kainz gjorde opmærksom på en ny tilgængeligheden af en ny service, DUCK — Debian URL-checker, som har til formål at overvåge Homepage-feltet i pakkers control-filer.

Martin Zobel-Helas sendte et ønske om kommentarer til et forslag til en policyændring vedrørende debian.net, en DNS-zone hvori Debian Developers kan oprette poster i forbindelse med deres projekter.

Kommende begivenheder

Der er flere kommende Debian-relaterede begivenheder:

Man finder flere oplysninger om Debian-relaterede arrangementer og foredrag i begivenhedsafsnittet på Debians websted, ellers kan man tegne abonnement på en af vores arrangementspostlister dækkende forskellige områder: Europa, Holland, spansktalende Amerika, Nordamerika.

Ønsker du at organisere en Debian-stand eller en Debian-installeringsfest? Kender du til andre kommende Debian-relaterede arrangementer? Har du holdt et Debian-foredrag og ønsker at linke til det fra vores foredragsside? Send en engelsksproget e-mail til Debian Events Team.

Nye Debian Contributors

Seks ansøgere er blevet accepteret som Debian Developers, fire ansøgere er blevet accepteret som Debian Maintainer og seks personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Daniel Leidert, Ulrich Dangel, Hans-Christoph Steiner, Stuart Prescott, Paul Richards Tagliamonte, Andreas B. Mundt, Keng-Yu Lin, Andreas Noteng, Jonathan McCrohan, Keith Winstein, Andy Hawkins, Sebastian Hilbert, John Paul Adrian Glaubitz, Steffen Rumberger, Timo Weingärtner og Boro Sitnikovski velkommen i vores projekt!

Statistik over udgivelseskritiske fejl i den kommende udgivelse

Ifølge Bugs Search-grænsefladen i Ultimate Debian Database, er den kommende udgivelse, Debian Wheezy, i øjeblikket påvirket af 582 udgivelseskritiske fejl. Hvis man ignorerer fejl, der er lette at løse eller er ved at blive løst, er der rundt regnet 376 udgivelseskritiske fejl tilbage, som skal løses for at udgivelsen kan finde sted.

Der er også en mere udførlig statistik, foruden nogle tips til hvordan man kan fortolke tallene.

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: asterisk, ffmpeg, openconnect, mysql-5.1, quagga, dhcpcd, icedove, mantis, xen og python-crypto. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

393 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 464 pakker forældreløse og 149 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Moray Allan, Cédric Boutillier, Francesca Ciceri, Victor Nițu, Simon Paillard, David Prévot, Justin B Rye og Martin Zobel-Helas.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.