Debians projektnyheder - 1. oktober 2012

Velkommen til årets nittende udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Opdatering af Debian 6.0: 6.0.6 released

Den sjette opdatering af Debian 6.0 (med kodenavnet Squeeze) er blevet udgivet. Opdateringen tilføjer primært rettelser af sikkerhedsproblemer til den stabile udgave, sammen med nogle ændringer af alvorlige problemer.

Rapporter fra de seneste BSP'er

Fejludryddelsesfesten, som fandt sted i Dublin lørdag den 8. september, foregik i Googles lokaler og samlede femten personer. Ud over påvirkningen af listen over udgivelseskritiske fejl, fik festen sat gang i et lokalt Debian-fællesskab med ønske om at holde en sådan fest mere i oktober.

Weekenden efter fandt en anden fejlrettelsesfest sted, denne gang i Berlin, som tiltrakt omkring 25 personer, der arbejdede på oversættelser til tysk, ud over at håndtere udgivelseskritiske fejl.

Resultater fra Debians Google Summer of Code

Ana Guerrero sendte en rapport over Debians Google Summer of Code. Debian har deltaget i Google Summer of Code siden 2006, i år blev femten projekter sponseret, hvoraf tolv afsluttedes med succes. Studerende, under vejledning af Debian-mentorer, arbejdede inden for forskellige områder i projektet, herunder forbedringer af mentors.debian.net, udvikling af en tværgående værktøjskæde til understøttelsen af flere arkitekturer, samt måling af holdaktivitet, for blot at nævne tre. Nogle af resultaterne er allerede optaget i Debian. Debian-projektet takker deltagerne, herunder især de studerende for deres bidrag, og inviterer dem til fortsat at medvirke til at gøre Debian bedre.

Mini-DebConf i Paris

Sylvestre Ledru, på vegne af organisatorerne, offentliggjorde at den anden Mini-DebConf i Paris vil finde sted den 24.-25. november hos EPITA. Hans meddelelse nævnte også, at der under arrangementet vil være en løbende fejludryddelsesfest, og at der i øjeblikket søges foredragsholdere til arrangementet.

Interview

Der har været et Debian Edu-interview med Giorgio Pioda, som blandt andet beskriver, hvordan han blev involveret i Debian Edu og hans tanker herom.

Andet nyt

Da CIA-tjenesten til overvågning af VCS-arkiver via IRC nu er død, blev KGB foreslået af Martín Ferrari, som en erstatning.

Ansgar Burchardt, på vegne af FTP-holdet, offentliggjorde nogle ændringer til uploadrettighedssystemet for Debian Maintainers. Den nye brugerflade erstatter det gamle DMUA-felt, som holder op med at virke den 24. november 2012.

Kommende begivenheder

Der er nogle kommende Debian-relaterede begivenheder:

Man finder flere oplysninger om Debian-relaterede arrangementer og foredrag i begivenhedsafsnittet på Debians websted, ellers kan man tegne abonnement på en af vores arrangementspostlister dækkende forskellige områder: Europa, Holland, spansktalende Amerika, Nordamerika.

Ønsker du at organisere en Debian-stand eller en Debian-installeringsfest? Kender du til andre kommende Debian-relaterede arrangementer? Har du holdt et Debian-foredrag og ønsker at linke til det fra vores foredragsside? Send en engelsksproget e-mail til Debian Events Team.

Nye Debian Contributors

Otte ansøgere er blevet accepteret som Debian Developers, seks ansøgere er blevet accepteret som Debian Maintainers og to personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Tobias Hansen, Cédric Boutillier, Sébastien Villemot, Thibaut Jean-Claude Paumard, Nicolas Boulenguez, Janos Guljas, Asias He, Per Andersson, Emilien Klein, Sascha Steinbiss, Ahmed Toulan, Bernhard Schmidt, Jeroen Dekkers, Andreas Rönnquist, Josue Ortega og Kai Lüke velkommen i vores projekt!

Statistik over udgivelseskritiske fejl i den kommende udgivelse

Ifølge Bugs Search-grænsefladen i Ultimate Debian Database, er den kommende udgivelse, Debian Wheezy, i øjeblikket påvirket af 480 udgivelseskritiske fejl. Hvis man ignorerer fejl, der er lette at løse eller er ved at blive løst, er der rundt regnet 266 udgivelseskritiske fejl tilbage, som skal løses for at udgivelsen kan finde sted.

Der er også nogle tips til hvordan man kan fortolke tallene.

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: devscripts, asterisk, isc-dhcp, iceweasel, iceape og tiff. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

114 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt mange andre er der tale om følgende:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 470 pakker forældreløse og 137 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Cédric Boutillier, David Prévot og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.