Debians projektnyheder - 26. november 2012

Velkommen til årets treogtyvende udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Hjælp dit sprog med at opnå 100 procents understøttelse i Debian Installer

Christian Perrier sendte nyligt en besked til postlisten for Debian-oversættere, hvor han efterspurgte personer, som er interesserede i at oversætte Debian Installer til følgende sprog: Litauisk, bosnisk, tamil, laotisk, ungarsk, islandsk, makedonsk, dzongkha, nepalesisk, nynorsk, albansk, amharisk, kurdisk, tagalog, wolof (som pt. er deaktiveret da for mange vigtige strenge mangler) og tibetansk. Sprogene er næsten komplette, men de faste bidragydere har ikke reageret på de sædvanlige opfordringer. I øjeblikket har 55 ud af 70 understøttede sprog opnået 100 procents fuldførelse, det højeste antal nogensinde.

Debian Installer 7.0 Beta4 udgivet

Cyril Brulebois annoncerede om tilgængeligheden af den fjerde betaudgave af installeringsprogrammet til Debian 7.0. Udgaven indeholder blandt andet mange opdateringer til Linux-kernen foruden nogle større forbedringer i netcfg-pakken, som er et værktøj der benyttes til at opsætte netværket under installeringen. Som sædvanlig beder holdet bag Debian Installer brugerne om at teste den nye udgave. Installerings-cd'er, andre medier og alt du ellers kan få brug for, for at installere Debian på en af de tretten understøttede arkitekturer, er tilgængelige fra webstedet.

Undersøgelse om nytilkomnes erfaringer med Debian

Kevin Carillo, en ph.d.-studerende fra Wellington, New Zealand, er i øjeblikket ved at forske i fri software- og open source software-fællessskaber. Hvis du er en bidragyder til Debian, som begyndte arbejdet i Debian efter januar 2010, bør du overveje at deltage i hans onlineundersøgelse. Der er flere oplysninger om Kevins forskning på hans websted.

Interview

Der har været et Debian Edu-interview med Angela Fuß, der blandt andet beskriver hvordan hun blev involveret i Debian Edu samt sit syn herpå.

Andet nyt

David Paleino offentliggjorde, at uofficielle pakker til den seneste revision af wicd fra opstrømsarkivet nu er tilgængelige, takket være en automatisk opbygningsproces, der drives af Jenkins.

New Debian Contributors

Otte ansøgere er blevet accepteret som Debian Developers, og tolv personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Julien Patriarca, Nathan Harrison Handler, Daniel Pocock, John Paul Adrian Glaubitz, Andrew Starr-Bochicchio, Sebastian Ramacher, Alejandro Garrido Mota, Jonathan Nieder, Dima Kogan, Bojana Borkovic, Tom Lee, Barbara Jana Wisniowska, Sebastien Jodogne, Agustin Henze, Nandaja Varma, Ross Glover, Anish A, Nicholas Robinson-Wall, Sébastien Boisvert og Daniel Skinner velkommen i vores projekt!

Statistik over udgivelseskritiske fejl i den kommende udgivelse

Ifølge Bugs Search-grænsefladen i Ultimate Debian Database, er den kommende udgivelse, Debian Wheezy, i øjeblikket påvirket af 366 udgivelseskritiske fejl. Hvis man ignorerer fejl, der er lette at løse eller er ved at blive løst, er der rundt regnet 175 udgivelseskritiske fejl tilbage, som skal løses for at udgivelsen kan finde sted.

Der er også en mere udførlig statistik, foruden nogle tips til hvordan man kan fortolke tallene.

Tallene er fra lørdag den 24. november.

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: radsecproxy, typo3-src, tiff og trousers. Læs den omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

220 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt mange andre er der tale om følgende:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 487 pakker forældreløse og 138 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Moray Allan, Francesca Ciceri, Andrei Popescu og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.