Debians projektnyheder - 27. maj 2013

Velkommen til årets ellevte udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Debian GNU/Hurd udgivet

Debian GNU/Hurd-holdet annoncerede om udgivelsen af Debian GNU/Hurd 2013. Det er ikke en officiel Debian-udgivelse, men det er en officiel udgivelse af Debian GNU/Hurd-port'en. I Debian Ports-arkivet, kan man hente ISO-images til installering (netinst, cd og dvd), så vel som et præinstalleret diskimage, som gør det endnu lettere at prøve Debian GNU/Hurd. Debian GNU/Hurd er i øjeblikket tilgængelig til i386-arkitekturen, med flere end 10.000 tilgængelige softwarepakker.
Sørg for at læse opsætningsoplysningerne, OSS'en og introduktionen til oversættere, for at få en idé om hvilke nyttige funktioner GNU/Hurd indeholder.

DebConf 13: Anmodning om forslag til taler

Debian anmoder om indsendelse af forslag til manuskrifter, præsentationer, diskussionsseancer og øvelser til sin DebConf13-konference, der finder sted i Le Camp, Vaumarcus, Schweiz, i august.
Forslagene er ikke begrænset til traditionelle foredrag: Man kan foreslå en optræden, kunstinstallation, debat eller hvad som helst andet. Officielle forslag accepteres indtil den 1. juni 2013, klokken 23.59 UTC.

Hvor det er muligt, vil DebConf-foredragene blive udsendt direkte på internettet, og videooptagelser af foredragene vil blive offentliggjort på web sammen med præsentationstransparenter og -manuskrifter. Almindelige seancer vil være af en varighed på 45 minutter, herunder spørgetid, med 15 minutters pause mellem hvert foredrag.

Anden alfaudgave af Debian Edu Wheezy

Debian Edu, også kendt som Skolelinux, udgav sin anden Wheezy-baserede alfaudgave den 14 maj. Formålet er at tilbyde et fuldt opsat skolenetværksmiljø, som fungerer med det samme. Denne udgave indeholder en række softwareopdateringer og -rettelser, som alle er dokumenteret i udgivelsesannonceringen.

Hvis man har lyst til at bidrage til projektets udvikling, kan man besøge wikisiden for nye Debian Edu-bidragydere.

Bits fra piuparts-vedligeholderne

Holger Levsen sendte nogle bits fra piuparts-vedligeholderne. piuparts er et automatiseret værktøj med det formål at teste for fejl ved installering, opgradering og fjernelse af .deb-pakker. I sin mail rapporterede Holger, at piuparts nyligt fik nogle infrastrukturopgraderinger, som giver tjenesten betragtelige hastighedsforbedringer.
Den primære forbedring var flytningen af piuparts.debian.org, væk fra maskinen piatti.debian.org, til det nye cluster, der kører hos Bytemark.

Debian/Ubuntu Community Conference Italia 2013

Den 1.-2. juni 2013, finder den anden udgave af Debian/Ubuntu Community Conference Italia (DUCC-IT 2013) sted i Fermo, Italien. DUCC-IT 2013 følger i fodsporene på den første sådanne begivenhed, der fandt sted i Perugia i 2010, og er rettet mod medlemmer af begge fællesskaber samt mod alle fri software-entusiaster, med tilbud om en glimrende lejlighed til at mødes og lære mere om hinanden.
Man kan læse annonceringen (på italiensk) og det komplette program på det italienske fællesskabswebsted.

Andet nyt

Ana Guerrero rapporterede, at efter en nylig opdagelse af et stort antal sikkerhedsproblemer i forskellige X-klientbiblioteker, er flere sikkerhedsrettelse til Squeeze- og Wheezy-systemer nu tilgængelige, takket være arbejde udført af Debians Security- og X.org-hold
Man kan se den komplette liste over opdateringer i arkivet til postlisten debian-security-announce.

Hideki Yamane offentliggjorde at Debian Developer's Reference, dokumentet der indeholder retningslinjer og oplysninger til Debian Developers, nu også er tilgængelig i epub-format.

DebConf-holdet udgav slutrapporten om DebConf12.

Kommende begivenheder

Der er flere kommende Debian-relaterede begivenheder:

Man finder flere oplysninger om Debian-relaterede arrangementer og foredrag i begivenhedsafsnittet på Debians websted, ellers kan man tegne abonnement på en af vores arrangementspostlister dækkende forskellige områder: Europa, Holland, spansktalende Amerika, Nordamerika.

Ønsker du at organisere en Debian-stand eller en Debian-installeringsfest? Kender du til andre kommende Debian-relaterede arrangementer? Har du holdt et Debian-foredrag og ønsker at linke til det fra vores foredragsside? Send en engelsksproget e-mail til Debian Events Team.

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: xen, mysql-5.5, linux-2.6, linux, request-tracker3.8, request-tracker4, kfreebsd-9, libdmx, libxv, libxvmc, libxfixes, libxrender, mesa, xserver-xorg-video-openchrome, libxt, libxcursor, libxext, libxi, libxrandr, libxp, libxcb, libfs, libxres, libxtst, libxxf86dga, libxinerama, libxxf86vm, libx11 og spip. Læs den omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

417 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt mange andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 505 pakker forældreløse og 140 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Cédric Boutillier, Francesca Ciceri, Victor Nițu og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.