Debians projektnyheder - 8. juli 2013

Velkommen til årets fjortende udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Debian-kildekode

Stefano Zacchiroli introducerede en ny tjeneste til visning og gennemsøgning af al kildekode, som leveres i Debian-pakker: sources.debian.net.

Opdatering af delegeringer

Efter sin tidligere annoncering vedrørende tilbagekaldelse af ikke længere relevante delegeringer, har Lucas Nussbaum opdateret delegeringerne som Policy Editors (policyredaktører), med Jonathan Nieder som nyt medlem af holdet, samt delegering til Summer of Code-administatorerne, med Sukhbir Singh som officielt værende en af dem. Flere opdateringer følger.

Debian Trademark Team

Lucas Nussbaum nævnte, at Debian nu har et Trademark Team (varemærkehold). En mere officiel annoncering er ikke kommet endnu. Ud over at besvare henvendelser vedrørende anvendelse af varemærket, arbejder Trademark Team i øjeblikket på at få Debians logo registereret, samt på at tydeliggøre statussen på Debian-relaterede domænenavne.

Arkitekturer understøttet i Jessie

Under deres tidligere sprint, oprettede Debian System Administrators (DSA) en liste over krav, som de anser for nødvendige for at understøtte en port i den næste stabile udgave. De opremsede nogle specifikke bekymringer vedrørende følgende arkitekturer: armel, armhf, hurd, mips, mipsel, sparc og s390/x. De fleste bekymringer er i øjeblikket ved at blive løst, men hjælp er velkommen.

Andet nyt

Den 33. udgave af forskelligt nyt til udviklere, er blevet udgivet, og dækker følgende emner:

Nye Debian Contributors

Syv ansøgere er blevet accepteret som Debian Developers, og seks personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Boris Pek, Russell Stuart, Mazen Neifer, Sukhbir Singh, Rodolfo García Peñas, Barry Warsaw, Helmut Grohne, Marius Gavrilescu, Graham Inggs, Sebastian Gibb, ShuxiongYe, Tz-Huan Huang og Nitesh A Jain velkommen i vores projekt!

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: nginx, icedove, wordpress, xml-security-c, puppet, iceweasel, kfreebsd-9 og curl. Læs den omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

235 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt mange andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 496 pakker forældreløse og 150 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Cédric Boutillier, Richard Hartmann, David Prévot og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.