Debians projektnyheder - 10. februar 2014

Velkommen til årets tredje udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Projekter og mentorer til Debians GSoC 2014 kan melde sig

Nicolas Dandrimont opfordrede alle Debian-bidragydere, til at finde projekter og mentorer, der kan hjælpe Debian med at deltage i den tiende udgave af Google Summer of Code. Alle (medlemmer af Debian-projektet eller ej, studerende eller ej) er velkomne til at indsende deres ideer, samt at prøve at finde personer, som er villige til at være mentorer i projekterne, forklarede Nicolas i sin mail. Hvis man har en ide, bedes man tilføje den på wikisiden og sende en engelsksproget mail til koordineringspostlisten. Man kan også kontakte Nicolas og Debians andre GSoC-administratorer på deres postliste eller deres IRC-kanal, #debian-soc på irc.debian.org.

Bits fra Release Team

Niels Thykier sendte nogle bits fra Release Team. Release Team foretog nyligt en status på arkitekturerne i sid og besluttede at IA64 skal fjernes fra testing, desuden vil den snart blive fjernet fra unstable og experimental. Niels indikerede også i sin besked, at automatisk fjernelse fra testing af RC-fejlbehæftede pakker, som andre er afhængige af, er indstillet indtil der er fundet en måde at orientere udviklerne af de omvendte afhængigheder om, at en fjernelse vil finde sted. I mellemtiden, takket være arbejde foretaget af Ivo De Decker og Paul Wise, vil Package Tracking Service nu vise en advarsel vedrørende pakker, som er ved at skulle fjernes automatisk fra testing. Den automatiske fjernelse vises også , takket være Lucas Nussbaum, på Debian Maintainer Dashboard og af pakken how-can-i-help.

Rapporter fra nylige Debian-sprinter

Antonio Terceiro sendte en rapport over Debian Ruby-sprinten, der fandt sted den 15.-17. januar i Paris, som en satellitbegivenhed til Paris Mini-DebConf. Han forklarede i sin besked om holdets arbejde med fjernelse af den nu udgåede version 1.8 af Ruby-fortolkeren, samt Ruby-holdets mål for Jessie.

Debian Med-holdet organiserede i Aberdeen deres fjerde sprint, som fandt sted fra den 31. januar til den 2. februar. Flere af holdets medlemmer offentliggjorde rapporter om deres aktiviteter under sprinten, herunder pakning, fejlrettelser og softwarepræsentationer.

Ruby-holdet takker IRILL for værtsskabet under mødet, og begge hold takker de generøse Debian-sponsorer for at dække udgifterne i forbindelse med sprinterne.

Andet nyt

Lucas Nussbaum, Debians projektleder, opdaterede nyligt delegeringen som Debians Policy Editors, samt genudnævnte Kurt Roeckx som projektsekretær i endnu en periode.

Johannes Schauer gav på sin blog en status på botch, et værktøj til at løse cykliske opbygningsafhængigheder og til generering af en rækkefølge hvori pakker skal opbygges, så Debian let kan bootstrappes på nye arkitekturer.

Den fjerde opdatering af den stabile Debian-distribution (med kodenavnet Wheezy) blev udgivet den 8. februar.

Kommende begivenheder

Der er flere kommende Debian-relaterede begivenheder:

Man finder flere oplysninger om Debian-relaterede arrangementer og foredrag i begivenhedsafsnittet på Debians websted, ellers kan man tegne abonnement på en af vores arrangementspostlister dækkende forskellige områder: Europa, Holland, spansktalende Amerika, Nordamerika.

Ønsker du at organisere en Debian-stand eller en Debian-installeringsfest? Kender du til andre kommende Debian-relaterede arrangementer? Har du holdt et Debian-foredrag og ønsker at linke til det fra vores foredragsside? Send en engelsksproget e-mail til Debian Events Team.

Nye Debian Contributors

Syv personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Pierre Rudloff, Adam Sampson, Rebecca Palmer, Dariusz Dwornikowski, Raoul Snyman, Iain R. Learmonth og Joseph Herlant velkommen i vores projekt!

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: curl, libyaml, drupal6, libgadu, horde3, mumble og libav. Læs den omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

246 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt mange andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 512 pakker forældreløse og 152 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Cédric Boutillier og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.