Debians projektnyheder - 9. juni 2014

Velkommen til årets tiende udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

DebConf15, der finder sted i Heidelberg, Tyskland, afholdt i maj en logokonkurrence. Efter at have optalt stemmerne, kunne man offentliggøre at Valessio Brito var vinderen, med sit indsendte design. Vinderdesignet (med løbende optimeringsarbejde til print, web, osv.) finder man på DebConf15's grafikside.

Hallo, MATE!

Mike Gabriel fra MATE-pakningsholdet offentliggjorde, at skrivebordsmiljøet MATE 1.8 nu er komplet i Debian. MATE er en forgrening af hvad der tidligere var skrivebordsmiljøet GNOME v2. Det er tilgængeligt i unstable, testing og wheezy-backports. Man er velkommen til at anvende og afprøve det via metapakkerne mate-desktop-environment og mate-desktop-environment-extras.

Debians Continuous Integration-projekt

Antonio Terceiro skriv på sin blog om hvordan nye versioner af pakker, potentielt kan medføre at funktionalitet i andre pakker holder op med at virke, og hvad man kan gøre ved det. Han beskrev Debians Continuous Integration-projekt (løbende integration), der kontrollerer afhængigheder på tværs af hele Debians arkiv. Projektets oprindelse finder man i værktøjet autopkgtest, der afprøver pakker i deres installerede form; det blev senere til DEP-8-standarden. Continuous Integration-værktøjet, kaldet debci, kører mod hele arkivet hvad angår pakker, som har defineret en testsuite, der benytter DEP-8-formatet. Debian CI kører op til fire afprøvninger om dagen, og offentliggør resultaterne på ci.debian.net en gang i timen, sammen med en global status. Siden indførelsen af Debian CI tidligere i år, har der været et stigende antal pakker med testsuiter. Vedligeholdere opfordres til at anvende testsuiter i deres pakker, samt læse dokumentationen til systemet.

Andet nyt

Den 35. udgave af forskelligt nyt til udviklere er udgivet, og dækker følgende emner:

I en opdatering af Release Team-delegeringen, annoncerede DPL Lucas Nussbaum, at Emilio Pozuelo Monfort er blevet optaget i Release Team, og opdaterede dets delegering.

Fejl nummer 750000 blev åbnet den 31. maj af Holger Levsen, som rapporterede om et opgraderingsproblem opdaget af piuparts.

Nye Debian Contributors

Fem ansøgere er blevet accepteret som Debian Maintainers, og seks personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Harlan Lieberman-Berg, Graham Inggs, Gert Wollny, Leo Iannacone, Sebastien Badia, Lubomir Rintel, David King, Hugo Lefeuvre, Domenico Iezzi, Stefan Breunig og Roland Fehrenbacher velkommen i vores projekt!

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: mod-wsgi, chromium-browser, lxml, typo3-src, php5, gnutls26, chkrootkit, python-gnupg, libav, python-bottle, linux, openssl og mupdf. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Debian-holdet med ansvar for langtidsunderstøttelse af squeeze, har udgivet sikkerhedsopdateringsbulletiner vedrørende disse pakker: gnutls26, chkrootkit og openssl, Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, listen med opdateringer til stable og opdateringer til langtidsunderstøttelse) for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

185 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt mange andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 585 pakker forældreløse og 139 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Cédric Boutillier, Donald Norwood og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.