Debian GIS Blend

Notă: originalul este mai nou decât această traducere.

Notă: originalul este mai nou decât această traducere.

Despre Debian GIS

Debian GIS Pure Blend este un proiect întreținut de Echipa GIS, ce colaborează la menținerea pachetelor GIS pentru Debian. Fiecare Pure Blend adaptează sistemul de operare Debian pentru a servi nevoilor unor grupuri specifice de utilizatori. Acest blend este dedicat utilizatorilor ce lucreaza cu hărți, teledetecție, aerofotointerpretare etc.

Blend-ul este construit pe baza unei liste de software întreținută în Debian. Imaginile live (ce pot fi folosite pe un DVD sau un stick USB) și colecțiile de pachete meta sunt rezultatul acestui proces.

Pachete Meta

În Debian, pachetele meta (metapackages) pot fi instalate ca orice alt pachet. Acestea nu conțin software, ci dau instrucțiuni sistemului pentra a instala un întreg grup de pachete, facilitand astfel procesul pentru utilizator.

Vezi Pachete Meta pentru mai multe informații despre ce pachete meta sunt disponibile si cum le poți instala în Debian.

Imagini Live

Dacă nu știi prea multe despre Debian și dorești sa încerci Debian GIS fără a îl instala pe calculator, sau dacă vrei sa instalezi Debian împreună cu software-ul GIS într-un mod simplu și ușor, atunci poți încerca imaginile live. Acestea pot fi rulate de pe un DVD sau un stick USB pe platforme Intel 32-bit/64-bit.

Vezi pagina imagini live pentru a afla mai multe.