Debian GIS Blend

Notă: originalul este mai nou decât această traducere.

Notă: originalul este mai nou decât această traducere.

Suport

Documentație

Înainte de a apela la cineva pentru ajutor, este constructiv sa încerci sa gasești singur o soluție. Chiar dacă nu găsești răspunsul, cititul documentației iți va fi util pe viitor.

Vezi pagina de documentație Debian pentru a vedea documentația disponibilă.

Listă de discuții

Debian este menținut de către voluntari din intreaga lume. De aceea email-ul este modul de contact preferat. Multe dintre conversațiile între programatorii Debian si utilizatorii sistemului sunt administrate printr-o varietate de liste de discuții (mailing lists).

Pentru întrebări si suport general, poți folosi lista de discuție a utilizatorilor (în limba engleză), sau alternativ, lista locală (in limba română).

Pentru suport în alte limbi, verifică indexul listelor de discuții pentru utilizatori.

Ajutor online în timp real prin IRC

Prin IRC (Internet Relay Chat) poți discuta cu oameni din întreaga lume în timp real. Poți găsi canalele dedicate IRC în OFTC.

Pentru a te conecta ai nevoie de un client IRC. Printe cele mai populare alegeri sunt HexChat, ircII, irssi, epic5 și KVIrc, pentru care există deja pachete Debian. După ce ai instalat unul dintre ele, trebuie sa te conectezi la server. În cazul celor mai mulți clienți IRC, comanda este:

/server irc.debian.org

Odată conectat, adaugă-te in canalul #debian-user folosind comanda:

/join #debian-user

Unele programe, cum ar fi HexChat, folosesc o interfața grafică pentru a se conecta la servere si canale.

Multe alte rețele IRC există pentru a discuta despre Debian. Una dintre ele este rețeaua freenode IRC aflată la chat.freenode.net.