Avís! Aquesta traducció és massa antiga, si us plau vegeu l'original.

Contactar amb nosaltres

Debian és una organització gran i hi ha moltes maneres de contactar-la. Aquesta pàgina resumeix els mitjans de contacte més utilitzats, però no és de cap forma inclusiva. Si us plau, referiu-vos a la resta de pàgines web per conèixer altres mitjans de contacte.

L'anglès és la llengua comú en les comunicacions amb desenvolupadors de Debian. Per açò, vos demanem que feu el primer contacte amb els desenvolupadors en anglès. Si açò no és possible, busqueu la vostra llengua en les llistes de correu per a usuaris.

Informació general

Gairebé tota la informació sobre Debian està emmagatzemada en el nostre lloc web, https://www.debian.org/, així que navegueu-la i cerqueu per ella abans de contactar-nos.

Les nostres FAQ respondran moltes de les vostres preguntes. També podeu obtenir versions en PostScript, text i HTML en el lloc FTP.

Les preguntes sobre el projecte Debian en general es poden enviar a la llista de correu debian-project, en debian-project@lists.debian.org. Si us plau, no envieu preguntes sobre l'ús de Linux a aquesta llista. Llegiu mes avall per a açò.

Instal·lant i usant Debian

Si esteu segurs que amb la documentació al medi d'instal·lació i a la nostra web no trobeu la solució al vostre problema, hi ha una llista de correu molt activa a on usuaris i desenvolupadors de Debian podran ajudar-vos, la llista de correu debian-user. Totes les preguntes referents a:

s'han d'enviar a aquesta llista de correu. Simplement subscriviu-vos a debian-user i envieu les vostres preguntes a debian-user@lists.debian.org.

També hi ha llistes de correu per als usuaris que parlin en diferents llengües. Vegeu-ne la informació de subscripció a les llistes de correu internacionals.

Si sou catalanoparlants, podeu subscriure-vos a debian-user-catalan. A aquesta llista estan subscrits altres usuaris catalanoparlants, als que podeu preguntar en català. Envieu les vostres consultes a debian-user-catalan@lists.debian.org

I encara més, podeu navegar les nostres llistes de correu com a grups de notícies fent servir una interfície web, com Google o Gmane.

Si penseu que heu trobat un error (bug) al nostre sistema d'instal·lació, envieu informació referent al mateix a debian-boot@lists.debian.org o informeu de l'error al pseudo-paquet debian-installer.

Publicitat / Premsa

Aquells que requereixen informació per a articles o notícies per a la nostra pàgina de notícies hauran de contactar amb el nostre departament de publicitat.

Esdeveniments / Conferencies

Invitacions per a conferencies i exhibicions o altres tipus d'esdeveniments s'han d'enviar al departament d'esdeveniments. Peticions de flyers, pòsters i participacions a Europa s'han d'enviar a la llista d'esdeveniments europeus.

Ajudant a Debian

Si voleu contactar amb Debian per oferir ajuda, si us plau mireu les possibles maneres d'ajudar primer.

Si voleu mantenir una rèplica de Debian, mireu les pàgines sobre fer rèpliques de Debian. Les noves rèpliques s'envien fent servir aquest formulari. Els problemes amb les rèpliques existents es poden informar a mirrors@debian.org.

Si voleu vendre CD de Debian, vegeu la informació per a proveïdors de CD. Per a aparèixer en la llista de proveïdors, si us plau feu-ho fent servir aquest formulari.

Reportant problemes en paquets Debian

Si desitgeu enviar un informe d'error d'un paquet de Debian, tenim un sistema de seguiment d'errors amb el que podeu informar-nos del problema. Si us plau, llegiu les instruccions per a informar d'errors.

Si simplement voleu comunicar-vos amb el mantenidor d'un paquet de Debian, podeu fer servir les redireccions de correu especials que existeixen per a cada paquet. Qualsevol correu manat a <nom del paquet>@packages.debian.org serà reenviat al mantenidor responsable d'aquell paquet.

Si desitgeu informar als desenvolupadors d'algun problema de seguretat a Debian d'una manera discreta, envieu correu a security@debian.org.

Desenvolupament de Debian

Si la vostra pregunta està més relacionada amb la qüestió del desenvolupament, existeixen varies llistes de correu de desenvolupament a Debian que podeu fer servir per a contactar amb els nostres desenvolupadors.

La llista de correu general de desenvolupament és debian-devel: podeu subscriure-vos i després enviar correu a debian-devel@lists.debian.org.

Problemes amb infraestructura de Debian

Per informar de problemes en qualsevol servei de Debian, normalment podeu enviar un informe d'error al pseudo-paquet apropiat.

Alternativament, podeu feu servir el correu per a contactar-los.

Editors de les pàgines web
paquet: www.debian.org
debian-www@lists.debian.org
Traductors de les pàgines web
Jordi Mallach <jordi@debian.org>
Administradors de les llistes de correu i mantenidors dels arxius
paquet: lists.debian.org
listmaster@lists.debian.org
Administradors del sistema de seguiment d'errors
paquet: bugs.debian.org
owner@bugs.debian.org

També tenim una completa llista de diferents càrrecs i correus usats per a contactar amb les diverses parts de l'organització.