Avís! Aquesta traducció és massa antiga, vegeu l'original.

Contactar amb nosaltres

Debian és una organització gran i hi ha moltes maneres de contactar-la. Aquesta pàgina recull els mitjans de contacte més utilitzats, però no és de cap manera inclusiva. Consulteu la resta de pàgines web per conèixer altres mitjans de contacte.

Tingueu en compte que la majoria de les adreces de correu d'aquí sota són de llistes de correu obertes amb arxiu públic. Llegiu \l'advertiment abans d'enviar cap missatge.

L'anglès és la llengua comú en les comunicacions amb desenvolupadors de Debian. Per açò, vos demanem que feu el primer contacte amb els desenvolupadors en anglès. Si açò no és possible, busqueu la vostra llengua en les llistes de correu per a usuaris.

Informació general

Gairebé tota la informació sobre Debian està emmagatzemada en el nostre lloc web, https://www.debian.org/, així que navegueu-hi i cerqueu-hi el que necessiteu abans de contactar-nos.

Les nostres FAQ respondran moltes de les vostres preguntes.

Les preguntes sobre el projecte Debian en general es poden enviar a la llista de correu debian-project, en debian-project@lists.debian.org. No envieu preguntes sobre l'ús de Linux a aquesta llista. Llegiu més avall per a açò.

Instal·lació i ús de Debian

Si esteu segur que amb la documentació que hi ha al suport d'instal·lació i al nostre web no trobeu la solució al vostre problema, hi ha una llista de correu molt activa on usuaris i desenvolupadors de Debian podran ajudar-vos, la llista de correu debian-user. Totes les preguntes referents a:

s'han d'enviar a aquesta llista de correu. Només cal que us subscriviu a debian-user i envieu les vostres preguntes a debian-user@lists.debian.org.

També hi ha llistes de correu per als usuaris que parlen altres llengües. Vegeu-ne la informació de subscripció a les llistes de correu internacionals.

Si sou catalanoparlants podeu subscriure-vos a debian-user-catalan. A aquesta llista hi ha subscrits altres usuaris catalanoparlants, als que podeu preguntar en català. Envieu les vostres consultes a debian-user-catalan@lists.debian.org.

I encara més, podeu navegar per les nostres llistes de correu com a grups de notícies fent servir una interfície web, com Google .

Si penseu que heu trobat un error (bug) al nostre sistema d'instal·lació, envieu-ne la informació que tingueu a debian-boot@lists.debian.org o informeu de l'error al pseudo-paquet debian-installer.

Publicitat / Premsa

Aquells que necessiteu informació per a articles o notícies per a la nostra pàgina de notícies haureu de contactar amb el nostre departament de publicitat.

Esdeveniments / Conferències

Les invitacions per a conferències i exhibicions o altres tipus d'esdeveniments s'han d'enviar al departament d'esdeveniments. Peticions de flyers, pòsters i participacions a Europa s'han d'enviar a la llista d'esdeveniments europeus.

Col·laboració amb Debian

Si voleu contactar amb Debian per oferir ajuda, primer mireu les possibles maneres d'ajudar.

Si voleu mantenir una rèplica de Debian, mireu les pàgines sobre fer rèpliques de Debian. Les noves rèpliques s'envien fent servir aquest formulari. Els problemes amb les rèpliques existents es poden informar a mirrors@debian.org.

Si voleu vendre el CD de Debian, vegeu la informació per a proveïdors de CD. Per a aparèixer en la llista de proveïdors, sol·liciteu-ho en aquest formulari.

Informes de problemes en paquets de Debian

Si desitgeu enviar un informe d'error d'un paquet de Debian, tenim un sistema de seguiment d'errors amb el qual podeu informar-nos del problema. Llegiu les instruccions per a informar d'errors.

Si només voleu comunicar-vos amb el mantenidor d'un paquet de Debian, podeu fer servir les redireccions de correu especials que existeixen per a cada paquet. Qualsevol correu enviat a <nom del paquet>@packages.debian.org serà reenviat al mantenidor responsable d'aquell paquet.

Si desitgeu informar als desenvolupadors d'algun problema de seguretat a Debian d'una manera discreta, envieu un missatge a security@debian.org.

Desenvolupament de Debian

Si la vostra pregunta està més relacionada amb temes de desenvolupament, hi ha diverses llistes de correu de desenvolupament a Debian que podeu fer servir per a contactar amb els nostres desenvolupadors.

La llista de correu general de desenvolupament és debian-devel: us hi podeu subscriure i després enviar missatges a debian-devel@lists.debian.org.

Problemes amb la infraestructura de Debian

Per informar de problemes en qualsevol servei de Debian, normalment podeu enviar un informe d'error al pseudo-paquet apropiat.

Altrament podeu feu servir l'adreça de correu per a contactar-hi.

Editors de les pàgines web
paquet: www.debian.org
debian-www@lists.debian.org
Traductors de les pàgines web
Jordi Mallach <jordi@debian.org>
Administradors de les llistes de correu i mantenidors dels arxius
paquet: lists.debian.org
listmaster@lists.debian.org
Administradors del sistema de seguiment d'errors
paquet: bugs.debian.org
owner@bugs.debian.org

Problemes d'assetjament

Debian és una comunitat de gent que valorem el respecte i el diàleg. Si sou víctima de qualsevol comportament que fereixi els vostres sentiments o heu estat assetjat, ja sigui durant una conferència o esprint organitzat pel projecte, o a través d'interaccions generals del projecte, contacteu-nos a: antiharassment@debian.org.

També tenim una completa llista de diferents càrrecs i adreces de correu a utilitzar per a contactar amb les diverses parts de l'organització.