Pažnja! Ovaj prijevod je jako zastario, molimo pogledajte original.

Stupanje u kontakt s nama

Debian je velika organizacija i postoji puno načina kojima ga možete kontaktirati. Ova stranica će ukratko navesti često tražene načine stupanja u kontakt; ona ni u kojem slučaju nije sveobuhvatna. Molimo pogledajte ostatak web stranica za druge načine kontakta.

Engleski jezik je zajednički jezik za komunikaciju s razvijateljima Debiana. Zato vas molimo da se početni upiti razvijateljima postavljaju na engleskom. Ako to nije moguće, idite preko mailing liste na svom jeziku.

Općenite informacije

Većina informacija o Debianu je skupljena na našim web stranicama, https://www.debian.org/, pa vas molimo da ih pregledate i pretražite prije nego nas kontaktirate.

Naš FAQ će odgovoriti na mnoga od vaših pitanja.

Općenita pitanja koja se odnose na Debian projekt mogu se slati na debian-project mailing listu, na debian-project@lists.debian.org. Molimo nemojte slati pitanja o korištenju Linuxa na tu listu; čitajte dolje u vezi toga.

Instaliranje i korištenje Debiana

Ako ste sigurni da dokumentacija na instalacijskom mediju i na našim WWW stranicama nema rješenje za vaš problem, imamo vrlo aktivnu korisničku mailing listu gdje na vaša pitanja mogu odgovoriti korisnici i razvijatelji Debiana, debian-user mailing listu. Sva pitanja koja se tiču

treba upućivati na tu mailing listu. Jednostavno se pretplatite na debian-user i šaljite svoja pitanja na debian-user@lists.debian.org.

Uz to, postoje mailing liste za korisnike koji ne govore engleski. Pogledajte informacije o pretplaćivanju za međunarodne mailing liste.

Nadalje, naše mailing liste možete pregledavati kao news grupe koristeći web sučelje, kao Google .

Ako mislite da ste pronašli problem u našem instalacijskom sustavu, pošaljite informacije o tome na debian-boot@lists.debian.org ili prijavite bug izvještaj za debian-installer pseudo-paket.

Publicitet / Tisak

Oni koji traže informacije za članke ili žele predati vijesti za naše stranice s novostima trebali bi kontaktirati naš odjel za publicitet.

Događaji / Konferencije

Pozivi na konferencije i egzibicije ili druge vrste događanja se trebaju slati u odjel za događanja. Zahtjevi za letke, postere i sudjelovanje u događajima u Europi se trebaju slati na europsku mailing listu za događanja.

Pomaganje Debianu

Ako biste ste se željeli obratiti Debianu kako bi ponudili pomoć, molimo prvo pogledajte moguće načine na koje možete pomoći.

Ako biste htjeli održavati Debian mirror, pogledajte stranice o mirroranju Debiana. Novi mirrori se prijavljuju koristeći ovaj formular. Problemi s postojećim mirrorima se mogu prijaviti na mirrors@debian.org.

Ako biste htjeli prodavati Debian CD-e, pogledajte informacije za trgovce CD-ima. Za stavljanje na popis trgovaca CD-ima, molimo ispunite ovaj formular.

Prijave problema u Debian paketima

Ako biste htjeli prijaviti bug u Debian paketu, imamo sustav praćenja bugova gdje možete jednostavno prijaviti svoj problem. Molimo pročitajte upute za prijavljivanje bug izvještaja.

Ako samo želite razgovarati s održavateljem nekog Debian paketa, možete koristiti posebne e-mail aliase postavljene za svaki paket. Svaka poruka poslana na <ime paketa>@packages.debian.org bit će proslijeđena održavatelju odgovornom za taj paket.

Ako biste željeli diskretno obavijestiti razvijatelje o sigurnosnom problemu u Debianu, pošaljite e-mail na security@debian.org.

Razvoj Debiana

Ako imate pitanja koja su više vezana za razvoj, postoji više mailing lista o razvoju u Debianu koje možete koristiti za doticaj s razvijateljima.

Opća razvojna mailing lista je debian-devel: možete se pretplatiti na nju i onda slati e-mail na debian-devel@lists.debian.org.

Problemi s Debian infrastrukturom

Za prijavu problema s nekom Debian uslugom, obično možete prijaviti bug na prikladan pseudo-paket.

Alternativno, možete koristiti e-mail kako bi ih kontaktirali.

Urednici WWW stranica
paket: www.debian.org
debian-www@lists.debian.org
Prijevod web stranica
Josip Rodin <joy-web@debian.org>
Administratori mailing lista i arhive mailing lista
paket: lists.debian.org
listmaster@lists.debian.org
Administratori sustava praćenja bugova
paket: bugs.debian.org
owner@bugs.debian.org

Također imamo i potpuni popis različitih poslova i odgovarajućih e-mailova za kontaktiranje raznih dijelova organizacije.