Megjegyzés: Az eredeti oldalt a legutóbbi fordítás óta módosították.

Kapcsolatfelvétel

A Debian egy hatalmas szervezet és számos útja van, hogy kapcsolatba lépj vele. Ezen az oldalon megtalálhatod a kapcsolatba lépés gyakori módjait, de nem mindegyiket. A többi oldal átolvasásával megtalálhatod a további lehetőségeket, hogy kapcsolatba léphess velünk.

Vedd figyelembe, hogy a legtöbb lenti email cím olyan levelező lisákhoz tartozik, amely nyilvános archívummal rendelkezik. Kérjül olvasd el jogi nyilatkozatot, mielőtt bármilyen üzenetet küldenél.

A Debian fejlesztőivel való kommunikáció legfőbb nyelve az angol. Ezért azt kérjük, hogy a fejlesztőknek szóló kérdéseket angolul tedd fel. Ha ez nem lehetséges, keresd a saját nyelved levelezőlistáját.

Általános információk

A Debian-nal kapcslatos legtöbb információ megtalálható a weboldalunkon, https://www.debian.org/, kérjük, nézd át és keress, mielőtt kapcsolatba lépnél velünk.

A GYIK a legtöbb kérdésedre válaszol.

A Debian projekttel kapcsolatos általános kérdéseidet kérjük, küldd a debian-project levelező listára, a debian-project@lists.debian.org címre. Kérjük, ne küldj a Linux használatával kapcsolatos kérdéseket erre a listára; lejjebb elolvashatod, miért.

A Debian telepítése és használata

Ha biztos vagy benne, hogy a telepítési médián és a weboldalunkon szereplő dokumentáció nem oldja meg a problémádat, létezik egy nagyon pörgő levelező lista, ahol ahol a Debian felhasználók és fejlesztők meg tudják válaszolni a kérdéseidet; ez a debian-user levelező lista. A

kapcsolatos kérdések küldhetőek erre a listára. Egyszerűen iratkozz fel a debian-user listára és küldd a kérdésed a debian-user@lists.debian.org címre.

Ezenkívül léteznek más nyelvű levelező listák is. Olvasd el a listákra való feliratkozással kapcsolatos információkat.

Továbbá, olvashatod listáinkat hírcsoport szerűen a weben, mint a Google.

Ha úgy gondolod, hogy hibát találtál a telepítési rendszerben, tájékoztass minket a debian-boot@lists.debian.org címen, vagy írj egy hibajelentést a debian-installer álcsomaggal kapcsolatosan.

Nyilvánosság / Sajtó

Mindazok, akiknek információkra van szükségük vagy a híreinket szeretnék felhasználni a híroldalunkról, kérjük keressék a sajtó részlegünket.

Események / Konferenciák

A meghívókat konferenciákra, kiállításokra és másfajta rendezvényekre, kérjük küdjék a rendezvényszervező részlegünknek. Európai szórólappal, poszterrel kapcsolatos kéréseiket az európai rendezvény listára küldjék.

Segítség a Debian-nak

Ha a segítségedet szeretnéd a felajánlani a Debiannak, kérjük olvasd el először, hogyan segíthetsz nekünk.

Ha Debian tükrözést szeretnél üzemeltetni, kérjük, olvasd el az oldalainkat a Debian türkrözéséről. Az új tükröket ezen az űrlapon lehet bejelenteni. Meglévő tükrökkel kapcsolatos hibák bejelentése: mirrors@debian.org.

Amennyiben Debian CD-ket szeretnél terjeszteni, olvasd el a CD terjesztőknek szóló információkat. Ha fel szeretnél kerülni a CD terjesztők listájára, kérjük ezt az űrlapot használd.

Debian csomagokkal kapcsolatos hibajelentés

Ha Debian csomaggal kapcsolatos hibát szeretnél bejelenteni, akkor használd a hibakövető rendszerünket, ahol könnyedén be tudod jelenteni a hibát. Kérjük, olvasd el hibabejelentés kitöltési útmutatóját.

Ha egyszerűen csak a csomag karbantartójával szeretnél kapcsolatba lépni, használhatod a minden csomaghoz rendelkezésre álló e-mail címet. A <csomagnév>@packages.debian.org címre küldött levelet továbbítjuk annak, aki a csomag karbantartásáért felelős.

Ha a fejlesztőket szeretnéd értesíteni egy biztonsági hibáról bizalmas módon, küldj egy levelet a security@debian.org címre.

Debian fejlesztés

Ha leginkább a Debian fejlesztéssel kapcsolatos a kérdésed, van itt néhány fejlesztői levelező lista, ahopl felveheted a kapcsolatot a fejlesztőkkel.

Az általános fejlesztői lista a debian-devel: itt feliratkozhatsz, a leveleket pedig a debian-devel@lists.debian.org címre küldheted.

Problémák a Debian infrastruktúrájával

A Debian szolgáltatásaival kapcsolatos hibákat általában a hibabejelentőn teheted meg a megfelelő álcsomaggal kapcsolatosan.

Vagy az alábbi email címeket használhatod a kapcsolatfelvételre.

Weboldal szerkesztők
csomag: www.debian.org
debian-www@lists.debian.org
A weboldal fordítói
Szabolcs Siebenhofer <the7up@gmail.com>
Levelezőlista adminisztrátorok és archívum karbantartók
csomag: lists.debian.org
listmaster@lists.debian.org
Hibabejelentő rendszer adminisztrátorok
csomag: bugs.debian.org
owner@bugs.debian.org

Zaklatási esetek

A Debian olyan emberek közössége akik értékelik a tiszteletet és párbeszédet. Ha olyan viselkedés áldozata lettél, ami árt vagy zaklatásnak érzed, függetlenül attól, hogy ez konferencián vagy a projekt által szervezett sprinten történt vagy általános projekt interakció során történt, kérjük, lépj kapcsolatba a Community Team-el a community@debian.org email címen.

Van egy teljes listánk is a feladatokról és a használandó e-mail címekről a szervezet különböző részeivel történő kapcsolatfelvételhez.