Nyheder

[15. apr 2019] Debian Installer Buster RC 1 release
[ 2. feb 2019] Debian Installer Buster Alpha 5 release
Ældre nyheder

Installering med Debian Installer

For officielle installeringsmedier og oplysninger om Debian 9.9, se siden om stretch.

Alle aftryk der linkes til herunder, er til versionen af Debian Installer, som udvikles til den næste udgave af Debian, og den vil som standard installere Debian testing (buster).

For at installere Debian testing, anbefales det at du anvender Buster RC 1-udgaven af installeringsprogrammet, efter at have kigget på dens fejlside. Følgende aftryk er tilgængelige med Buster RC 1:

Officiel udgave

cd-aftryk med netinst (generelt 150-280 MB)

Aktuelle ugentlige øjebliksbilleder

Blu-ray (via jigdo)
andre aftryk (netboot, USB-pind, osv.)

Eller installer det aktuelle ugentlige øjebliksbillede af Debian testing, der anvender den samme version af installeringsprogrammet, som den seneste udgivelse:

Blu-ray (via jigdo)

Aktuelt dagligt øjebliksbillede

cd-aftryk med netinst (generelt 150-280 mb)
netinst-flerarkitektur-cd-aftryk

Hvis noget af hardwaren på dit system kræver at der indlæses firmware sammen med enhedsdriveren, kan du anvende en tarball med udbredte firmwarepakker. I installeringsvejledningen er der oplysninger om hvordan man anvender tarballs og generelle oplysninger om hvordan firmware indlæses under en installering.

Bemærkninger

Efter at have anvendt Debian Installer, bedes du sende os en installeringsrapport på engelsk, også selv om der ikke var problemer.

Dokumentation

Læser du kun ét dokument før du installerer, så læs vores Installerings-HOWTO, som er en hurtig gennemgang af installeringsprocessen. Andre nyttige dokumenter er blandt andre:

Kontakt

Postlisten debian-boot er det primære engelsksprogede forum til diskussioner og arbejde på Debian Installer.

Vi har også en engelsksproget IRC-kanal, #debian-boot på irc.debian.org. Kanalen anvendes hovedsagligt til udvikling, men ind i mellem også til support. Modtager du ikke et svar, så prøv i stedet postlisten.