Nieuws

[ 3 jul 2019] Debian Installer Buster RC 3 release
[26 jun 2019] Debian Installer Buster RC 2 release
Ouder nieuws

Installeren met het installatieprogramma van Debian

Voor de officiële installatie-media voor Debian 10.1 en voor informatie, zie de buster-pagina.

Alle images waarnaar hieronder wordt verwezen betreffen de versie van het installatieprogramma van Debian dat wordt ontwikkeld voor de volgende release van Debian. Standaard wordt hiermee Debian testing (bullseye) geïnstalleerd.

Actuele dagelijkse momentopnames

netinst (meestal 150-280 MB) CD-images
netinst multi-arch CD-images

Als uw systeem hardware bevat die vereist dat voor het stuurprogramma van het apparaat firmware geladen wordt, dan kunt u een van de tarballs van veelvoorkomende firmware-pakketten gebruiken. Instructies over het gebruik van deze tarballs en algemene informatie over het laden van firmware tijdens de installatie is te vinden in de installatiehandleiding (zie documentatie hieronder).

Opmerkingen

Wanneer u het installatieprogramma van Debian heeft gebruikt, stuur ons dan een installatie-rapport, ook als u geen problemen hebt ondervonden.

Documentatie

Als u maar één document doorleest voor de installatie, lees dan onze Installatie-howto, een snelle doorloop van het installatieproces. Andere nuttige documentatie is onder andere:

Contact opnemen

De debian-boot mailinglijst is de voornaamste plek voor discussie over en werk aan het installatieprogramma van Debian.

We hebben ook een IRC-kanaal, #debian-boot op irc.debian.org. Dit kanaal wordt voornamelijk gebruikt voor ontwikkeling, maar soms ook voor ondersteuning. Als u hier geen reactie krijgt, probeer dan de mailinglijst.