Nieuws

[ 6 dec 2020] Debian Installer Bullseye Alpha 3 release
[16 mrt 2020] Debian Installer Bullseye Alpha 2 release
Ouder nieuws

Installeren met het installatieprogramma van Debian

Voor de officiële installatie-media voor Debian 10.9 en voor informatie, zie de buster-pagina.

Alle images waarnaar hieronder wordt verwezen betreffen de versie van het installatieprogramma van Debian dat wordt ontwikkeld voor de volgende release van Debian. Standaard wordt hiermee Debian testing (bullseye) geïnstalleerd.

Bij de installatie van Debian testing raden we u aan om release Bullseye Alpha 3 van het installatieprogramma te gebruiken, nadat u de errata heeft doorgenomen. De volgende images zijn beschikbaar voor Bullseye Alpha 3:

Officiële release

netinst (meestal 180-450 MB) cd-images
Blu-ray (via jigdo)
andere images (netboot, USB-stick, enz.)

Of installeer het huidige wekelijkse momentopname van Debian testing die dezelfde versie van het installatieprogramma gebruikt als de laatste release:

Actuele wekelijkse momentopnames

Blu-ray (via jigdo)

Actuele dagelijkse momentopnames

netinst (meestal 150-280 MB) cd-images
netinst multi-arch cd-images
andere images (netboot, USB-stick, etc.)

Als op uw systeem bepaalde hardware vereist dat niet-vrije firmware geladen wordt samen met het stuurprogramma voor het apparaat, kunt u een van de tar-archieven met gangbare firmware-pakketten gebruiken of een niet-officieel image downloaden dat deze niet-vrije firmware bevat. Instructies over het gebruik van tar-archieven en algemene informatie over het laden van firmware tijdens een installatie kunt u vinden in de Installatiehandleiding.

niet-officiële images die firmware bevatten - dagelijks gebouwd

niet-officiële images die firmware bevatten - wekelijks gebouwd


Opmerkingen

Wanneer u het installatieprogramma van Debian heeft gebruikt, stuur ons dan een installatie-rapport, ook als u geen problemen hebt ondervonden.

Documentatie

Als u maar één document doorleest voor de installatie, lees dan onze Installatie-howto, een snelle doorloop van het installatieproces. Andere nuttige documentatie is onder andere:

Contact opnemen

De debian-boot mailinglijst is de voornaamste plek voor discussie over en werk aan het installatieprogramma van Debian.

We hebben ook een IRC-kanaal, #debian-boot op irc.debian.org. Dit kanaal wordt voornamelijk gebruikt voor ontwikkeling, maar soms ook voor ondersteuning. Als u hier geen reactie krijgt, probeer dan de mailinglijst.