Nieuws

[15 dec 2018] Debian Installer Buster Alpha 4 release
[19 jun 2018] Debian Installer Buster Alpha 3 release
Ouder nieuws

Installeren met het installatieprogramma van Debian

Voor de officiële Debian 9.6 installatie-media en informatie, zie de stretch-pagina.

Alle images waarnaar hieronder wordt verwezen zijn voor de versie van het installatieprogramma van Debian dat wordt ontwikkeld voor de volgende release van Debian en zullen standaard Debian testing (buster) installeren.

Bij de installatie van Debian testing raden we u aan om de Buster Alpha 4 release van het installatieprogramma te gebruiken, nadat u de errata heeft doorgenomen. Er zijn de volgende images beschikbaar voor Buster Alpha 4:

Officiële release

netinst (meestal 150-280 MB) CD-images
Blu-ray (via jigdo)
andere images (netboot, USB-stick, etc.)

Of installeer het huidige wekelijkse snapshot van Debian testing die dezelfde versie van het installatieprogramma gebruikt als de laatste release:

Actuele wekelijkse snapshots

Blu-ray (via jigdo)

Actuele dagelijkse snapshots

netinst (meestal 150-280 MB) CD-images
multi-arch CD-images

Als uw systeem hardware bevat die vereist dat voor het stuurprogramma van het apparaat firmware geladen wordt, dan kunt u een van de tarballs van veelvoorkomende firmware-pakketten gebruiken. Instructies over het gebruik van deze tarballs en algemene informatie over het laden van firmware tijdens de installatie is te vinden in de installatiehandleiding (zie documentatie hieronder).

Opmerkingen

Wanneer u het installatieprogramma van Debian heeft gebruikt, stuur ons dan een installatie-rapport, ook als u geen problemen hebt ondervonden.

Documentatie

Als u maar één document doorleest voor de installatie, lees dan onze Installatie-howto, een snelle doorloop van het installatieproces. Andere nuttige documentatie is onder andere:

Contact opnemen

De debian-boot mailinglijst is de voornaamste plek voor discussie over en werk aan het installatieprogramma van Debian.

We hebben ook een IRC-kanaal, #debian-boot op irc.debian.org. Dit kanaal wordt voornamelijk gebruikt voor ontwikkeling, maar soms ook voor ondersteuning. Als u hier geen reactie krijgt, probeer dan de mailinglijst.