Varoitus! Tämä suomennos on liian vanha, katso mieluummin alkuperäistä sivua.

Software in the Public Interestin saamat lahjoitukset

Rahalahjoitukset

Debian on projektin nimi ja Debian on se miksi luomaamme jakeluamme kutsumme. Pystyäksemme käsittelemään rahalahjoituksia perustimme yhdistyksen (non-profit corporation) nimeltä Software in the Public Interest.

Vaikkakin Debian toimii vapaaehtoispohjalta ympäri maailman, on meillä kuluja, jotka pitkään maksettiin muutamien kehittäjien taskuista. Näihin kuluihin kuuluivat debian.org-verkkoaluenimen rekisteröinti, romppujen valmistus uuden julkaisun testausta varten, hyvittämättömät matka- ja majoituskulut konferensseihin osallistuttaessa jne.

Tähän mennessä useat lahjoitukset ovat tulleet kiitollisilta käyttäjiltä. Vaikkakin kaikki lahjoitukset ovat erittäin tervetulleita, erityisesti toivomme, että yritykset, jotka tekevät rahaa Debianin avulla (CD-valmistajat, tukipalvelut ja jopa yritykset, jotka luottavat jokapäiväisissä operaatioissa Debianiin), osallistuisivat pienellä osuudella voitoistaan auttamaan Debian tekemisessä parhaaksi mahdolliseksi käyttöjärjestelmäksi.

Jos haluat tehdä rahalahjoituksen Debianille, katso SPI:n lahjoitus-sivua. Varmistu, että kerrot rahan olevan tarkoitettu Debianille. Koska SPI on yhdistys (voittoa tavoittelematon organisaatio), voimme toimittaa kuitin verotusta varten. (Ainakin Yhdysvalloissa on mahdollista saada verovähennyksiä vapaaehtoisten lahjoitusten pohjalta.)

Joissain osissa maailmaa on helpompi tehdä lahjoitus jollekin SPI:n yhteistyöjärjestöille (tarkista SPI:n lahjoitussivulta tämänhetkiset tiedot):

Palveluiden ja välineiden lahjoitukset

Kuten kerrottua, Debian pyörii pienellä budjetilla ja siksi tällä hetkellä ei ole mahdollista hankkia ja ylläpitää omia tietokoneita ja verkkoyhteyksiä. Siksipä luotamme yrityksien lahjoittamiin palveluihin ja välineisiin ja yliopistoihin ja korkeakouluihin pitämään Debian yhdistettynä muuhun maailmaan.

Jos yritykselläsi on ylimääräisiä tietokoneita tai muuta joutilasta välineistöä (kiintolevyjä, SCSI-ohjaimia, verkkokortteja, jne.) lojumassa ympäriinsä, harkitse niiden lahjoittamista Debianille. Ota yksityiskohdista yhteyttä laitteistolahjoitusdelegaatioomme englanniksi.

Debian ylläpitää puutelistaa projektin eri palveluiden ja ryhmien tarvitsemasta laitteistosta.


Seuraavana on lista organisaatiosta, jotka ovat lahjoittaneet välineitä Debianille: