Debian på dansk

Vi har samlet en række links til ressourcer der kan have interesse for dansktalende Debian-brugere i Danmark, Grønland og på Færøerne. Desuden er der lister over danske Debian-udviklere og -oversættere.

Brugergrupper

Hvis du er ny i GNU/Linux-verdenen så kan det være en god idé at melde sig ind i den lokale GNU/Linux-brugergruppe og deltage i dens møder og postlister, det er som regel gratis at være medlem, mens det kan koste et mindre beløb at deltage i nogle arrangementer.

På webstedet Linux.dk er der links til GNU/Linux-brugergrupper overalt i Danmark, foruden en aktivitetskalender og nyheder.

Nyhedsgrupper

Der er to danske Unix-nyhedsgrupper, som også dækker GNU/Linux:

dk.edb.system.unix
Dansk gruppe om forskellige Unix-varianter, deriblandt GNU/Linux-systemer. Husk at læse gruppens fundats inden du skriver i den.
dk.edb.system.unix.hardware
Dansk gruppe om konfigurering af hardware og drivere under forskellige Unix-varianter, deriblandt GNU/Linux-systemer. Husk at læse gruppens fundats inden du skriver i den.

Officielle postlister

Debian har to officielle postlister til dansktalende brugere.

Postlisten hvor dansktalende brugere kan søge hjælp og vejledning, hedder debian-user-danish. Du kan tegne abonnenment på listen via web eller ved at sende en e-mail til debian-user-danish-request@lists.debian.org, med ordet "subscribe" som emne. Alle indlæg der sendes til listen arkiveres.

Er du interesseret i arbejdet med bl.a. oversættelse af Debians dokumentation og programmer til dansk, kan du følge med på listen debian-l10n-danish. Du kan tegne abonnenment på listen via web eller ved at sende en e-mail til debian-l10n-danish-request@lists.debian.org, med ordet "subscribe" som emne. Alle indlæg der sendes til listen arkiveres.

Forummer, nyheder, links

LinuxIN.dk har generelle nyheder, anmeldelser og forummer vedrørende GNU/Linux-distributioner og -programmer.

Organisationer og foreninger

Foreningen Fri Software håber at kunne indsamle penge, som kan bruges til at støtte projekter til udvikling og udbredelse af fri software.

www.OpenSource.dk kan man tilmelde sig en postliste, hvor danske og skånske arrangementer og større nyheder af relevans for Open Source-brugere annonceres. Desuden er der en anden postliste hvor forskellige emner om Open Source diskuteres.

Bøger

Nogle brugere af Debian har skrevet Debianguiden, en installations- og opsætningsvejledning til Debian GNU/Linux på dansk. Hvis du lyst til at hjælpe til med at skrive videre på bogen, kan du på samme websted komme med bidrag.

Skåne-Sjællands Linux User Group har skrevet en række bøger om GNU/Linux, ingen af dem handler specifikt om Debian, men der er mange nyttige oplysninger at hente.

Debian på svensk og norsk

Vores sider om Debian på svensk og norsk kan måske også have interesse.

Danske Debian-udviklere

Danske Debian-udviklere vi har kendskab til (ikke nødvendigvis officielle Debian-udviklere):

Oversættelser til dansk

Danske oversættere af Debians dokumentation, pakker og websider, som vi har kendskab til:

Tidligere oversættere

Oversættelse af Debians websider

Den danske oversættelse af Debians websider koordineres af Kåre Thor Olsen, som pt. også er den eneste aktive oversætter. Tidligere blev arbejdet koordineret af Flemming Mahler Larsen.

Kontaktoplysninger

Hvis du har tips eller idéer til forbedringer af oversættelserne, finder en tastefejl, mener du skal tilføjes til udvikler- eller oversætterlisterne, så kontakt Kåre Thor Olsen på kaare@nightcall.dk.