Varoitus! Tämä suomennos on liian vanha, katso mieluummin alkuperäistä sivua.

Debianin peilit

Debiania jaellaan ympäri maailman käyttäen peilejä, jotka tarjoavat käyttäjille paremman pääsyn arkistoomme ja vähentävät kuormitusta palvelimillamme.

Seuraavia Debian-arkistoja on peilattu:

Debian-paketit (debian/)
Debianin pakettiallas -- tämä sisältää suurimman osan .deb-paketeista, asennusmateriaalista ja lähdekoodeista
Katso listaa Debian-peileistä, jotka sisältävät debian/-arkiston.
CD-vedokset (debian-cd/)
CD-vedoksien hakemisto: Jigdo- ja ISO-vedostiedostot
Katso listaa Debian-peileistä, jotka sisältävät debian-cd/-arkiston.
Vanhat julkaisut (debian-archive/)
Aiemmin julkaistujen Debian-versioiden arkisto.
Lisätietoja löytyy jakeluiden arkistosta.

Ennen Debian 3.1 -julkaisua oli olemassa myös Non-US-pakettien arkisto (debian-non-US/). Arkisto sisälsi Debian-paketteja joiden levitys ei ollut mahdollista Yhdysvalloissa ohjelmistopatenttien tai salausalgoritmien vuoksi. Kyseiset paketit liitettiin osaksi pääarkistoa Debian 3.1:n myötä ja non-US-arkisto lakkautettiin.

Tietoa peilipalvelimien omistajille

Debianin peilipalvelimet ovat vapaaehtoisesti ylläpidettyjä, joten jos olet asemassa, jossa voit lahjoittaa levytilaa ja kaistaa, luo uusi peilipalvelin ja tee Debian paremmin saatavaksi.

Saadaksesi lisää tietoa eri peilaustavoista, osittaisesta peilauksesta, peilausoperaation suositellusta ajankohdasta ja muusta peilaukseen liittyvästä, katso sivut Debian-arkiston peilipalvelimen pystytyksestä.

Voit peilata arkiston osittain tai kokonaisuudessaan — tarkista täältä peilattavan materiaalin koko.

Voit pitää peilauksesi yksityisenä, mutta useimmat lisäävät peilipalvelimensa tiedot tietokantaamme, jossa on tiedot kaikista Debianin peilipalvelimista. Tämä on hyvä tapa tehdä peilauksesi tunnetuksi, koska käyttäjät näkevät sen peilipalvelimien listassamme. Organisaatiosi saa myös maininnan peilisponsorien www-sivulla.

Jos maassasi ei vielä ole virallista Debianin peilipalvelinta ja palvelimellasi on paljon kaistaa, haluat ehkä siitä virallisen peilipalvelimen.

Debianin peilauksiin liittyviä julkisia postituslistoja on kaksi, debian-mirrors-announce ja debian-mirrors. Announce-listaa käytetään kaikkien tärkeiden tiedotuksien välittämiseen, joten suosittelemme kaikkia peilipalvelimien ylläpitäjiä liittymään listalle. Listan liikennemäärä on pieni moderoinnista johtuen. Toinen postituslista on yleistä keskustelua varten ja se on avoin kaikille.

Debianin peilipalvelinten ajantasaisuus tarkistetaan käyttämällä palvelimilla sijaitsevia aikaleimatiedostoja. Tässä peilausten ylläpitäjiltä muutamia tilastoja:

Jos sinulla on kysymyksiä, joihin et saanut vastausta näiltä sivuilta, voit ottaa yhteyttä meihin englanniksi sähköpostiosoitteeseen mirrors@debian.org tai IRCin välityksellä kanavalla #debian-mirrors palvelimella irc.debian.org.